Redactia.ro
Home » Monden » Cum să folosești ghimbirul corect în bucătărie? Secretul dezvăluit de Chef Joseph Hadad

Cum să folosești ghimbirul corect în bucătărie? Secretul dezvăluit de Chef Joseph Hadad

Cum să folosești ghimbirul corect în bucătărie? Secretul dezvăluit de Chef Joseph Hadad

Ghimbirul este un condiment aromat și sănătos cu o istorie îndelungată în bucătăria internațională. Este cunoscut pentru aroma sa unică și pentru beneficiile sale pentru sănătate. Cu toate acestea, pentru a obține cel mai bun gust și beneficii din ghimbir, trebuie să știți cum să-l folosiți corect în preparatele culinare. Și, pentru a dezvălui secretele ghimbirului în bucătărie, Chef Joseph Hadad a oferit câteva ponturi prețioase.

Cum să folosești ghimbirul corect în bucătărie

Ghimbirul este folosit în mod tradițional în medicina și gastronomia asiatică de mii de ani. Cu toate acestea, există unele aspecte de luat în considerare atunci când îl adăugați în mâncare. Chef Joseph Hadad subliniază faptul că ghimbirul proaspăt are un gust diferit față de pulberea gata ambalată din magazin. Acesta are o savoare fresh, lămâioasă și dulceagă, în timp ce pulberea poate să-și piardă din această prospătătate.

Secretul dezvăluit de Chef Joseph Hadad

Pentru a obține cel mai bun gust, trebuie să alegeți între ghimbirul proaspăt sau pulbere, în funcție de rețeta dvs. În general, pentru o rețetă care solicită ghimbir proaspăt, veți adăuga aproximativ o linguriță de ghimbir ras. Cu toate acestea, dacă optați pentru pulbere, doza trebuie să fie mai mică, în jur de un sfert de linguriță.

„Puneți câte puțin și vedeți cum îl percepeți, având în vedere aroma puternică, ținând, însă, cont și de faptul că la fel ca la alte condimente, își intensifică aroma pe măsură ce este gătit.

Gingerolul, substanța specifică a ghimbirului are proprietatea de a se schimba, transformând gustul la gătire, pierzând din aromă și intensificând iuțeala. Așa că dacă vreți să se simtă mai curând gustul proaspăt lămâios al ghimbirului, adăugați-l în mâncare spre sfârșitul procesului de gătire. 

Dacă totuși ați adăugat prea mult, puteți repara această greșeală prin compensarea cu mai multe condimente din celelalte sau adăugarea de zahăr ori miere, care să contrabalanseze ghimbirul”, a scris Joseph Hadad pe blogul personal.

Un alt aspect important atunci când adăugați ghimbir în mâncare este momentul potrivit. Chef Joseph Hadad recomandă adăugarea treptată a ghimbirului, mai ales dacă doriți să obțineți iuțeala specifică a acestuia. De obicei, ghimbirul se adaugă de la bun început pentru a se amesteca bine cu celelalte arome. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți, deoarece ghimbirul își intensifică aroma pe măsură ce este gătit. Deci, este important să-l adăugați în cantități mici și să vedeți cum îl percepeți în preparat.

Dacă ați adăugat prea mult ghimbir și simțiți că a devenit prea iute, Chef Joseph Hadad are un truc. Puteți compensa acest lucru prin adăugarea de zahăr sau miere în preparat pentru a contrabalanșa iuțeala ghimbirului.

Un alt sfat important oferit de Chef Hadad se referă la modul de pregătire și păstrare a ghimbirului. Ghimbirul proaspăt se poate tăia în felii sau bucăți mai mari pentru a fi adăugat în supe sau alte feluri de mâncare în care trebuie scos ulterior. Pentru stir-fry-uri, se recomandă să-l tăiați în bastonașe subțiri.

De asemenea, ghimbirul poate fi dat pe răzătoarea mică pentru a fi folosit în preparate în care nu doriți să-l simțiți în întregime. Este important să verificați ghimbirul pentru pete maronii, care indică faptul că a început să se deterioreze. Dacă observați astfel de pete, trebuie să le tăiați și să aruncați partea afectată. Dacă nu doriți să decojiți ghimbirul, puteți să-l spălați corespunzător și să-l folosiți așa cum este.

„Cioturile respective le puteți folosi pe loc sau usca pentru mai târziu pentru un ceai de ghimbir. Puteți să îl folosiți, însă, foarte bine și fără să îl decojiți, doar spălându-l corespunzător”, a mai notat bucătarul pe Internet.

Astfel, ghimbirul este un ingredient versatil și delicios care poate aduce o notă specială în preparatele culinare. Cu puțină atenție și cunoștințe despre cum să-l folosiți, veți putea savura cu adevărat toate beneficiile acestui condiment minunat în bucătăria dvs. Iar cu sfaturile oferite de Chef Joseph Hadad, veți putea adăuga ghimbirul în mâncare în mod corect și să vă bucurați de aromele sale unice.

 

Sursa foto: Fanatik.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: