Redactia.ro
Home » Stil de viață » Retete » Cum să gătești carnea de vită trasă la tigaie în unt și mirodenii. Porții delicioase servite alături de cartofi dulci

Cum să gătești carnea de vită trasă la tigaie în unt și mirodenii. Porții delicioase servite alături de cartofi dulci

GALERIE FOTO (2) Carne de vită trasă la tigaie cu mirodenii.

Carnea de vită trasă la tigaie reprezintă o modalitate rapidă și delicioasă de a pregăti o masă suculentă și plină de arome. Combinația de mirodenii, unt și usturoi adaugă profunzime gustului și transformă această rețetă într-un festin pentru papilele tale gustative. Iată cum să pregătești o carne de vită trasă la tigaie, de neuitat:

Ingrediente:

500 g carne de vită (măcinată sau tăiată în bucăți subțiri)
3 linguri unt nesărat
4 căței de usturoi, mărunțiți
1 linguriță boia de ardei dulce
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță rozmarin uscat
Sare și piper, după gust
Verdeață proaspătă (pătrunjel sau cimbru) pentru decor

Mod de preparare:

Pregătește carnea de vită: Dacă folosești bucăți de carne, asigură-te că sunt bine uscate cu un șervețel de hârtie. În cazul că folosești carne măcinată, asigură-te că este la temperatura camerei.

Condimentează carnea: Într-un bol, presară boia de ardei dulce, cimbru, rozmarin, sare și piper peste carne. Amestecă bine pentru a acoperi uniform bucățile de carne cu aromele delicioase.

Încălzește tigaia: Încălzește o tigaie mare la foc mediu. Adaugă untul și lasă-l să se topească până devine spumos și începe să miroasă minunat.

Gătește carne la tigaie: Adaugă bucățile de carne condimentate în tigaie și prăjește-le până când sunt frumos rumenite pe ambele părți. Dacă folosești carne măcinată, fărâmițeaz-o cu o spatulă pentru a obține bucățele mici și suculente.

Adaugă usturoiul: Când carnea este aproape gata, adaugă usturoiul mărunțit în tigaie și mai gătește timp de 1-2 minute, amestecând continuu. Usturoiul va adăuga o notă aromatică și intensitate la preparat.

Servește: După ce usturoiul este gătit, oprește focul și transferă carnea într-un platou de servire. Presară verdeața proaspătă deasupra pentru un plus de prospețime.

Această rețetă de carne de vită trasă la tigaie cu mirodenii, unt și usturoi este perfectă pentru cinele rapide, dar pline de savoare. Poți să o servești cu o garnitură de cartofi copți dulci sau cu o salată proaspătă. Bucură-te de aroma bogată și gustul suculent al acestei delicatese gătite cu pasiune în propria bucătărie. Poftă bună!

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: