Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum să îngrijești corect o orhidee

Cum să îngrijești corect o orhidee

Orhidee – cum o ingrijești corect. Orhideele sunt printre cele mai populare flori de apartament. În trecut numai persoanele bogate dețineau aceste flori superbe, însă de atunci s-au făcut progrese în ceea ce priveste înmulțirea acestora. Dacă aveți le îngrijiți corespunzător, acestea pot supraviețui mulți ani în ghivece.

Înainte de a afla varianta clasică a îngrijirii unei orhidei, vă vindem un pont foarte cunoscut printre florarese: Pentru ca floarea să crească și să înflorească mai repede, puneți o pastilă de anticoncepționale într-un litru de apă și udați floarea treptat cu acest amestec. În aproximativ 2 saptamani se pot vedea rezultatele. Este indicat să nu abuzați de aceasta metodă, întrucât poate fi considerată echivalentul unui tratament hormonal la oameni.

Ce să faci la început de primăvară ca să ai o orhidee frumoasă:

Aceste flori tind să înflorească la începutul primăverii, așa că trebuie să le acorzi o atenție specială. În momentul în care florile s-au scturuat, tăiați tija cu flori de la bază și alte eventuale rădăcini sau frunze uscate. Astfel puteți preveni mucegaiurile sau o eventuală infecție, ce dăunează orhideelor.

Când să replantezi orhideele?

Orhideele plantate în scoarță ar trebui replantate la un interval de 18-24 de luni. Atunci când alegeți ghiveciului, orientați-vă după dimensiunea rădăcinilor. Orhideele sunt cunoscute pentru faptul că preferă ghivecele mici. Dacă veți folosi un ghiveci prea mare atunci planta va consuma toata energia pentru a crea noi rădăcini cu care să-l umple. Așadar, aveți grijă la dimensiunea ghivecelor pe care le cumpărați.

Majoritatea orhideelor au rădăcini care ies din ghiveci și atârnă în aer, însă acestea nu trebuie tăiate. Nu considerați acest lucru un semn că ar trebui mărit ghiveciul. De asemenea, nu trebuie să tăiați niciodată orhideele precum o tufă, deoarece în momentul în care veti tăia o parte din frunză, planta va muri.

Cum să îngrijești corect o orhidee

1. Ai mare grijă la temperatura camerei în care se află orhideea. Pentru ca aceasta să trăiască mulți ani, este necesar să mențineți o temperatură constantă, deoarece este foarte sensibilă la schimbările bruște.

2. Cu toate că orhideea are nevoie mereu de lumină, este total neindicat să o expuneți la razele directe ale soarelui. Dacă nu ii place locul în care ai pus-o, aceasta nu va mai înflori, iar fruntele vor căpăta o culoare gălbuie și vor cădea de pe tija tulpinii.

3. Fii atent la câtă apă îi pui orhideei tale. Cel mai bine ar fi să o uzi des cu puțină apă, pentru că dacă din greșeală o inunzi, rădăcinile acestia vor putrezi în câteva ore.

4. Fiind una dintre puținele plante capabile să absoarbă apă din mediul în care se află, este necesar să ii umidifici aerul. Pentru a face asta poți folosi un pulverizator cu apă, însă nu de la robinet deoarece conține clor. Dacă ai posibilitatea, încearcă să folosești apa de ploaie.

5. Dacă vezi că apar pete pe petale și frunze, înseamnă că orhideea nu are suficientă lumină, deci tremură de frig.

6. Nu pune niciodată orhideea lângă calorifer sau altă sursă de căldură, deoarece este periculos pentru viața ei.

7. Pune orhideea într-un ghivechi transparent pentru ca frunzele șă rădăcinile să poată face fotosinteză.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini