Redactia.ro
Home » Știri » Cum să ne protejăm de coronavirus. Care este cel mai prețios sfat, potrivit lui Alexandru Rafila

Cum să ne protejăm de coronavirus. Care este cel mai prețios sfat, potrivit lui Alexandru Rafila

Cum să ne protejăm de coronavirus. Care este cel mai prețios sfat, potrivit lui Alexandru Rafila

În contextul pandemiei de COVID-19, autoritățile ne recomandă tot felul de măsuri pentru a preveni infectarea cu acest virus. Printre acestea sunt purtarea unei măști în spațiile aglomerate, cum ar fi magazinele, păstrarea unei distanțe social de cel puțin un metru, sau spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun.

Președintele Societatății de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, este de părere că cel mai important lucru pe care îl putem face în această perioadă este să păstrăm distanța unii față de alții, în orice circumstanțe ne-am afla, și totodată, să evităm să ne vizităm rudele.

Ce sfat este cel mai prețios în această perioadă

„Eu cred că mai important decât să purtăm mască este să nu ne mai înghesuim, să păstrăm această distanţare socială, să încercăm să generalizăm exerciţiul acesta pe care-l desfăşurăm în această perioadă”, a explicat președintele Societatății de Microbiologie.

În același timp, Rafila a ținut să explice că este extrem de important să menținem această regulă a distanțării sociale pentru următoarele două luni și că dacă vom reuși să facem acest lucru, să evităm zonele aglomerate pe cât posibil, o să avem o vară liniștită.

„Eu aşa încerc să-l caracterizez, drept un exerciţiu, în aceste două luni, iar ulterior trebuie să devină un comportament pentru majoritatea concetăţenilor. Şi, atunci, probabil că o să trecem cu bine vara”, a adăugat profesorul Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila ne avertizează

Deși afirmațiile președintelui Societatății de Microbiologie par optimiste, el atrage atenția și asupra faptului că cel mai probabil ne vom confrunta din nou cu coronavirusul iarna aceasta. Explicația acestuia este una chiar simplă: iarna, numărul de viroze respiratorii este în creștere față de alte perioade ale anului.

„Sigur că va fi o creştere a numărului de cazuri, asta se întâmplă cu orice infecţie respiratorie în cursul iernii. Iarna, virozele respiratorii, fie că discutăm de unele banale, fie că discutăm despre gripă, cresc în intensitate”, a mai afirmat Alexandru Rafila, la Digi 24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: