Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se aleg babele în martie. Iată ce babă ai, în funcție de ziua nașterii

Cum se aleg babele în martie. Iată ce babă ai, în funcție de ziua nașterii

Cum se aleg babele în martie

O tradiție ce are loc în fiecare an, în luna martie, este alegerea babelor. Iată ce babă trebuie să îți alegi, în funcție de ziua în care te-ai născut!

Cum să îți alegi baba în luna martie, după ziua de naștere

Tradiția arat că primele nouă zile din luna martie sunt cruciale, iar fiecare trebuie să își aleagă o zi, o babă, iar acesta îi va dicta viitorul din acea lună, dar și din acel an. Cele nouă babe sunt asociate cu legenda Babei Dochia, o bătrână cu suflet crud. Totuși, un lucru pe care trebuie să îl știi despre această tradiție este că baba se alege în funcție de ziua nașterii.

Dar cum se calculează, de fapt? Ei bine, dacă ești născut pe 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 sau 9 atunci îți poți alege baba foarte simplu, pentru că ea coincide cu data la care te-ai născut. Dar cum se caculează dacă ești născut după data de nouă? Formula de calcul este una simplă, trebuie să aduni cifrele datei tale de naștere până obții un singur număr. Aceea este ziua babei tale. De exemplu, dacă ești născut pe 29, trebuie să aduni 2+9=11, iar apoi adunăm și 11=1+1=2. Deci baba ta este pe data de doi martie.

De ce trebuie să ne alegem o babă în martie

Tradiția populară ne spune că este necesar să ne alegem una dintre cele nouă babe din primele zile ale primăverii. Vremea din ziua respectivă ne va dicta viața din anul 2022. Astfel, dacă va fi soare, cald și frumos afară, vom avea parte de bogăție, belșug, sănătate și împlinire. Dacă este mohorât, plouă, este înnorat, viața noastră din acel an nu va fi deloc una frumoasă, căci va fi presărată cu lacrimi, tristețe și lipsa banilor.

Numărul celor nouă babe este legat de cele nouă cojoace ale Babei Dochia, cu care ea a urcat pe munte cu oile, și pe care le dădea jos unul după altul, crezând că vine primăvara. Dar, vine gerul când ea nu mai are niciun cojoc și moare înghețată alături de oile sale. Se mai spune că prima zi din martie este urâtă din cauza carcacterului capricios al Babei Dochia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: