Redactia.ro
Home » Știri » Cum se fabrică făina de greieri, aprobată de UE pentru consum: „Adormim greierii, îi spălăm, îi fierbem…”

Cum se fabrică făina de greieri, aprobată de UE pentru consum: „Adormim greierii, îi spălăm, îi fierbem…”

Cum se fabrică făina de greieri, aprobată de UE pentru consum: „Adormim greierii, îi spălăm, îi fierbem...”

Iată cum se fabrică făina de greieri, aprobată de UE pentru consum. E foarte important ca persoanele care au alergii, mai ales la crustacee, să nu se atingă de nicio mâncare făcută cu făină de greieri.

Cum se fabrică făina de greieri, aprobată de UE pentru consum: „Adormim greierii, îi spălăm, îi fierbem…”

După larve și lăcuste, autorizate deja de Comisia Europeană, vom putea mânca acum și greieri. Acheta domesticus, care este un greier inofensiv de casă, este pe cale să sosească pe mesele europenilor în curând. Evident, și pe mesele românilor care vor dori asta.

Făina de greieri se va folosi în pizza, sosuri, supe și prăjituri și nu numai.

O echipă Observator a aflat, în exclusivitate, cum se fabrică acest tip de făină. Jurnaliștii au mers într-o fabrică din Vietnam, care produce o gamă largă pe bază de insecte. Insectele sunt hrănite doar cu vegetale şi sunt bine curăţate înainte să fie măcinate.

„Oprim mâncarea timp de 24 de ore, apoi facem recoltarea. Un sistem automat selectează greierii. Urmăm protocoalele de siguranţă, la fel ca o fabrică de creveţi sau una de carne. Adormim greierii, apoi îi spălăm, îi fierbem – îi gătim în apă fiartă 9 minute”, a spus directorul Bicky Nguyen, potrivit sursei.

Trebuie și o atenționare aici. Persoanele care au alergii, mai ales la crustacee, nu ar trebui să se atingă de nicio mâncare făcută cu făină de greieri. Reacţiile adverse pot varia de la simpla urticarie până la şoc anafilactic, în cazurile severe, însă rare. Totuşi, unele proteinele care produc alergii sunt distruse în timpul procesului de producţie, potrivit Observator.

„Făina deja este preparată termic şi dacă o mai preparăm ulterior, riscul se reduce şi mai mult. Niciodată nu o să fie zero, aşa nu mai consumăm nimic că ne este frică”, a spus alergologul Brândușa Petrutescu, conform sursei.

Cum se fabrică făina de greieri, aprobată de UE pentru consum: „Adormim greierii, îi spălăm, îi fierbem...”
Foto: Observator – colaj

Dana Budeanu, despre consumul de insecte aprobat de UE. „Nu vreau peste 5 ani să încep să nu mai am degete la picioare”

Dana Budeanu a fost și este extrem de vocală când vine vorba și despre acest subiect, consumul de insecte. Ea și-a exprimat părerea vehement.

„Mi se pare un cretinism. Ni se dau aşa nişte subiecte de rostogolit, acum trebuie să fim deschiși. Ăsta este progresismul, știți? Trebuie să fim deschiși acum pentru a mânca insecte şi cai verzi pe pereți. Eu nu cred că se va întâmpla acest lucru. Progresiștii, ba da. Ăștia care nu se spală, care vor să stea în frig. Tot aia care ne îndemnau cu înțepatul ne îndeamnă acum să stăm în frig şi ce mișto era pe vremea lui Ceaușescu (…)”.

„Eh, tot aia ne încurajează să mâncăm insecte, că au mâncat ei viermi şi au fost buni. Continuați. Aşa, încet, încet se schimbă lumea. Avem timp. 50-100 de ani, mâncați voi viermi, insecte, gândaci şi ne spuneți cum a fost”.

Sursa: Dana Budeana, în emisiunea Subiectiv de la Antena3 CNN

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: