Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se folosesc corect dezumidificatoarele și purificatoarele de aer

Cum se folosesc corect dezumidificatoarele și purificatoarele de aer

Cum se folosesc corect dezumidificatoarele și purificatoarele de aer

Purificatoare le și dezumidificatoarele de aer reduc pe cât posibil alergenii din cameră, astfel că acestea sunt necesare pentru toate persoanele care au diferite alergii dar și astm. Dar cum se folosesc acestea, de fapt, și cum putem să ne alegem pentru nevoile noastre? Acest articol îți spune cum.

Cum se folosesc corect dezumidificatoarele și purificatoarele de aer

Purificatoarele de aer circulă aer printr-un filtru care captează toate elementele poluante din aer precum praful, fumul și polenul. Un dezumidificator aspiră umiditatea și reduce nivelul acesteia din camere și ucide mucegaiul și microbii.

Purificatoarele de aer au o mulțime de facilități, începând de la reglarea umidității aerului din încăpere și până la opțiuni de dezinfectare. Totuși, înainte de a achiziționa un purificator la întâmplare, trebuie să ne întrebăm pentru ce ne trebuie de fapt și ce necesități vrem să acopere acest dispozitiv. Funcția de filtrare a aerului rămâne cea mai importantă pentru un purificator de aer.

Funcția de filtrare a aerului înlătură particulele nocive din aer, de la praf, la funingine, cenușă și alte particule care poluează aerul din oraș. Aerul din interior poate conține și piele uscată produse de igienizare insuficient clătite ,fum de țigară sau mătreața animalelor de casă sau germeni și de aceea, un purificator de aer este foarte util.

O altă funcție a purificatoarelor de aer este sterilizarea acestuia, dar este una mai rară și vizează eliminarea germenilor din aer. Sunt mai multe tehnologii care pot lupta cu bacteriile acarieni și alte microorganisme cum ar fi sterilizarea prin ionizare, cu ozon, cu ultraviolete sau incinerarea.

Totul despre dezumidificatoarele de aer. La ce folosesc, de fapt

Funcția dezumidificatoarelor este de a micșora nivelul de umiditate din aer, care ne poate afecta în diferite feluri. Specialiștii arată că organismul uman are nevoie de un nivel relativ al umidității aflat între 40 și 50 %. Umiditate mare ne face să ni se supraîncălzească organismul și ne cauzează, totodată, un disconfort. În schimb, valoarea prea scăzută cauzează deshidratare iritarea tractului respirator și îngreunează filtrarea patogenilor din aerul pe care îl inspirăm. Există mai multe tipuri de dezumidificatoare:

Dezumidificator cu refrigerare

Dezumidificator Termoelectric

Dezumidificator cu perdea de apă

Dezumidificator cu ioni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: