Redactia.ro
Home » Stil de viață » Trei metode rapide și simple prin care poți curăța mucegaiul

Trei metode rapide și simple prin care poți curăța mucegaiul

Metode rapide și simple prin care poți curăța mucegaiul

Mucegaiul nu numai că este inestetic pentru casa noastră, dar el poate fi și un pericol pentru sănătatea noastră. Dacă te-ai întrebat vreodată cum putem să scăpăm de mucegai, iată că acum vei afla răspunsurile, în acest articol.

Cum putem să curățăm mucegaiul din casă

Mucegaiul ne poate da bătaie de cap tuturor, mai ales că se spune că acesta, odată apărut, se dă greu dispărut. Totuși, există niște soluții la care poți apela pentru a scăpa de mucegaiul din casa ta. Un lucru foarte important este că mucegaiul poate fi și acolo unde nu îl vedem. De exemplu, el poate fi în spatele unui dulap mare, sau chiar sub parchet. Ne putem da seama după mirosul specific de pământ și de umezeală.

Dar cum putem scăpa de mucegai?

Cea mai simplă soluție este să luăm o soluție antimucegai, pe care să o pulverizăm pe zona afectată și să ștergem cu o cârpă. Dacă ești adeptul soluțiilor naturiste, există variante și pentru tine. Putem folosi oțetul de vin alb pentru a scăpa de mucegai. Avem nevoie de o jumătate de cană de oțet și un pulverizator. Dăm cu soluția peste tot unde avem mucegai, iar acesta ar trebui să dispară, pentru că oțeul ucide 90% din tipurile de mucegai.

Mai putem folosi și uleiul de arbore de ceai, care este cel mai bun dezinfectant natural existent pe piață. Facem un amestec de ulei de arbore de ceai și apă. Mai avem doar să pulverizăm soluția peste suprafețele afectate.

Cum ne poate afecta mucegaiul starea de sănătate

Mucegaiul ne poate afecta sănătatea foarte grav. Mai mult, oamenii pot fi alergici la mucegai, așa că e nevoie să fii foarte atent să nu cumva ca acesta să apară în casa ta.

Putem să dezvoltăm astmul, sau să se agraveze la cei care îl au deja, sinuzită fungică, depresie, boli ale sistemului nervos, boli pulmonare, probleme la nivelul articulațiilor, dar și al mușchilor.

Un lucru important este să prevenim apariția mucegaiului, mai degrabă decât să ne confruntăm cu el. Ce trebuie să facem? Să aerisim fiecare cameră din casă de două ori pe zi, să deschidem fereastra după ce facem duș, dar și să lăsăm becul aprins, pentru că mucegaiul e favorizat de întuneric.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: