Redactia.ro
Home » Știri » România deține averi inestimabile. Cel mai pur aer din lume poate fi simțit la Salina Slănic din județul Prahova

România deține averi inestimabile. Cel mai pur aer din lume poate fi simțit la Salina Slănic din județul Prahova

GALERIE FOTO (2) România deține averi inestimabile. Cel mai pur aer din lume poate fi simțit la Salina Slănic în județul Prahova

Începuturile istoriei Salinei datează din jurul anului 1685, an în care Mihail Cantacuzino a realizat că în regiunea Slănic Prahova există un zăcământ de sare şi astfel, vrând să deschidă o mină, a cumpărat moşia Slănic.

Salina Slănic Prahova a fost recunoscută oficial ca stațiune turistică de interes național în anul 1853, iar de atunci mii de turiști din toată lumea ajung anual să o viziteze și să se bucure de beneficiile balneo pe care le oferă.

Doar România se poate lăuda cu asemenea comori

Salina Slănic este specială pentru că este cea mai mare din Europa, în ceea ce privește dimensiunea, excavându-se anual peste 2.9 milioane de metri cubi de sare, și este locul în care se regăsește cel mai pur aer din întreaga lume!

Aceasta are o dimensiune de 14 camere cu 54 de metri înălțime și adâncime de 208 metri, cifrele menționate o clasează cu ușurință în capul listei cu cele mai mari saline din Europa.

Înainte, vizitatorii puteau ajunge în adâncimea salinei cu ajutorul unui lift destinat transportului persoanelor. Acum, turiștii ajung în inima salinei cu ajutorul microbuzelor din care pot admira în voie toate minunățiile naturii.

Cei ce doresc străbaterea întregului traseu printre munții de sare, au nevoie de multă dorință și picioare de fier pentru că parcurgerea la pas a salinei îți poate lua și mai mult de două ore.

România deține averi inestimabile. Cel mai pur aer din lume poate fi simțit la Salina Slănic din județul Prahova
România deține averi inestimabile. Cel mai pur aer din lume poate fi simțit la Salina Slănic din județul Prahova

 Multe persoane aleg să meargă în  acest loc deoarece salina e renumită pentru proprietățile terapeutice pe care le are asupra sănătății, în special asupra bolilor respiratorii.

Aerosolii salini aduc efecte extraordinare tuturor persoanelor ce suferă de anumite afecțiuni respiratorii, tocmai de aceea acesta este unul dintre scopurile pentru care  cei mai mulți pacienți sunt îndrumați de către medici să meargă în salină la tratament.

O gură din cel mai pur aer de pe planetă se poate găsi doar în județul Prahova

Temperatura constantă este de 12 grade Celsius pe tot parcursul anului, umiditatea de 50 %,  compoziția aerului bogat în ioni de sodiu, presiunea atmosferică cu 18-20 mm coloană de mercur mai mare decât cea de la suprafața solului, iar factorii alergeni lipsesc, toate acestea creând un microclimat special constituind laolaltă, cel mai pur aer de pe planetă.

Institutul Naţional de Fizică şi Energie Nucleară efectuează frecvent în salină teste şi măsurători care să confirme dacă salinei îi rămâne aceeași valoare. Eficiența acestui climat a fost descoperit acum un secol și se încăpățânează să își păstreze deliberat locul.

Fără îndoială, țara noastră deține unele dintre cele mai spectaculoase locuri din lume. Peisajele unice și tradițiile fermecătoare ne fac să ne mândrim de fiecare dată mai tare că facem parte din poporul român, și putem avea acces cu ușurință către aceste locuri minunate, pentru care străinii plătesc mult ca să le vadă.

Alte popoare sunt invidioase pe frumusețile și topurile cele mai importante pe care le ocupă România cu frumusețile ei. Acesta ar trebui să fie motivul nostru de mândrie care să ne determine să o exploatăm 100%.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: