Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cum se hrănește un delfin. Imaginile uluitoare surprinse de o dronă

Cum se hrănește un delfin. Imaginile uluitoare surprinse de o dronă

GALERIE FOTO (2)

Delfinii sunt unele dintre cele mai simpatice mamifere, iar modul lor de a se hrăni este diferit față de restul animalelor acvactice. O dronă a surprins imagini uluitoare în timp ce un delfin fugea să-și prindă prada.

Cum se hrănește un delfin. Imaginile uluitoare surprinse de o dronă

Imagini uluitoare suprinse de o dronă de deasupra oceanului, cu un delfin care ”fugea” după pradă.  Un nor de praf cu nămol s-a ridicat în aer, care a dat bătăi de cap oamenilor de știință. După o analiză mai îndelungată a imaginii, au constat că era vorba despre un delfin agitat.

Tot în urma unui studiu, au descoperit că delfinul era agitat deoarece încerca să se hrănească. De altfel, experții au mai aflat că acest mamifer are un mod diferit de ”a servi” masa. Atunci când vede o mulțime de pești, el se folosește de coadă, pe care o bate de nisipul din ocean și astfel se ridică în aer praful cu nămol. În acest moment delfinul înoată în spirală și deschide gura pentru a prinde peștii. Delfinii se hrănesc, de obicei, cu pește și calamar.

Studiu. Delfinii pot vorbi aproape ca oamenii

Un alt studiu arată că delfinii pot vorbi aproape ca oamenii. Cercetătorii au descoperit că delfinii pot ”șuiera” aproape cinci cuvinte, dar care nu pot fi percepute de om. De altfel, delfinii pot salva oamenii de la înec, ținându-i la suprafață dacă îi vad răniți.

Un alt lucru interesant despre delfini este că în timpul somnului, doar jumătate din creierul lor doarme, pentru a nu se îneca. Cealaltă jumătate a creierului o păstrează trează pentru a putea respira. Atunci când dau naștere puilor, puii de delfin ies mai întâi cu coada. Puii sunt alăptați până la 11 sau 2 ani și stau în preajma mamei până la opt ani. Viața delfinilor este asemeni unui om. Pot trăi între 40 și 80 de ani.

Delfini11

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: