Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se prepară prăjitura Panna Cotta

Cum se prepară prăjitura Panna Cotta

Cum se prepară prăjitura Panna Cotta

Panna cotta este unul dintre cele mai faimoase deserturi italienești. Acesta nu este servit numai în Italia, ci a ajuns faimoasă în întreaga lume. Iată cum se face, de fapt, acest desert. Panna cotta se traduce prin frișcă gătită, iar acest lucru ar trebui să ne dea un indiciu despre ingredientele pe care le conține acest desert italian.

Rețetă Panna cotta. Cum se face

Cel mai mare dezavantaj al acestei prăjituri este că trebuie s-aștepți destul de mult înainte de a o servi. Vestea bună este că poți folosi orice fel de arome, fie că este vorba de fructe, cafea sau chiar caramel. Până în anii 1960 numele acestei prăjituri nici măcar nu apărea în vreo carte de bucate italiană. Dar apoi a căpătat o mare popularitate și a ajuns să fie unul dintre cele mai faimoase deserturi din regiunea Piemonet din Italia.

Totuși, există anumite controverse în ceea ce privește apariția acestui desert pentru că unii spun că i-ar fi fost inventată de o femeie din Ungaria, prin anii 1900. Din anul 2001, Panna cotta este inclusă în lista de mâncăruri tradiționale are regiunii Piemont din Italia.

Ingrediente

600 ml smântână dulce

200 g de căpșuni congelate

10 g gelatină

80 g zahăr

2-3 linguri de zahăr vanilat

1 esență de vanilie

coaja unei lămâi sau a unei portocale

Mod de preparare Panna cotta

Pentru a o prepara, începem prin a hidratam gelatina în 50 ml de apă rece și după aceea o amestecăm până se dizolvă. După aceea, pune smântâna dulce la fiert, adăugăm și zahărul coajă de lămâie, dar și esența de vanilie peste aceasta.

După aceea, amestecăm bine până la omogenizare și lăsăm să fiarbă smântâna până la punctul de fierbere, dar nu dăm în clocot.  Oprim focul și lăsăm amestecul să stea pentru circa trei minute și după aceea punem peste gelatina hidratată. Punem acest amestec într-un vas care ne va ajuta să îl turnam mai ușor în porții și după aceea facem și acest lucru.

Cupele trebuie umezite cu apă rece înainte. Le punem la frigider pentru minimum în patru ore sau chiar peste noapte. Pentru sos, amestecăm zahărul cu căpșunile și le mărunțim, după obținem un piure foarte fin pe care trebuie să-l păstrăm la rece alături de panna cotta.

Este momentul să scoatem Panna cotta din bol și s-o punem în farfurie și după care punem sosul deasupra.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: