Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețete cu cafea pentru vară. 3 moduri inedite de a-ți prepara băutura preferată în sezonul cald

Rețete cu cafea pentru vară. 3 moduri inedite de a-ți prepara băutura preferată în sezonul cald

retete cafea rece

Odată cu urcarea mercurului în termometre, este timpul să-ți construiești un meniu specializat de băuturi răcoritoare pe bază de cafea de care să te bucuri în timpul verii. Deși este important să rămâi hidratat în această perioadă, nimic nu are un gust la fel de fresh și vibrant precum îl are cafeaua.

Iar energia pe care ți-o oferă este exact de ce aveai nevoie pentru a face față unei veri aglomerate, plină de distracție. Tocmai de aceea ți-am pregătit trei rețete simple și rapide cu cafea pentru vara 2020.

1) Panna Cotta de cafea

Ingrediente:

100 mL cafea tare

80 g zahăr

400 mL smântână grasă

1 plic glazură de ciocolată

1 plic gelatină

frunze de mentă

Mod de preparare:

Lasă gelatina în cafeaua rece pentru 30 de minute, apoi pune cafeaua cu gelatina la bain-marie până se dizolvă. Cât timp lași gelatina să se răcească, bate smântâna cu zahărul, dar ai grijă să nu faci frișcă. Adaugă, apoi, cafeaua cu gelatină și omogenizează. Prepară glazura de ciocolată cu apă rece, toarnă glazura peste Panna Cotta și pune Panna Cotta la frigider cel puțin trei ore. La final, orneaz-o cu frunze de mentă.

2) Milkshake de cafea și banane

Ingrediente (2 porții):

2 cești de cafea rece

2 banane coapte

200 mLde lapte

2 linguri zahăr brun

1 vârf de linguriță de scorțișoară

Mod de preparare:

Pune bananele cu lapte și zahar în blender și omogenizează. Cafeaua se pune în pahare înalte, iar deasupra se toarnă compoziția de lapte cu banane. Presară scorțișoară după gust și bucură-te de milkshake-ul tău.

3) Iced Latte Coffee

Ingrediente:

1 L apă

1 L lapte

250 g zahăr

100 g cafea macinată

Mod de preparare:

Pune apa la fiert, adaugă zahărul și cafeaua, apoi strecoară cafeaua și pune laptele peste ea. Într-un pahar înalt, pune cuburi de gheață și laptele cu cafeaua. Să ai poftă!

Loading...