Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cum se pronunță corect numele supermarketului LIDL? Adevărul pe care puțini îl știu

Cum se pronunță corect numele supermarketului LIDL? Adevărul pe care puțini îl știu

Cumpărăturile la LIDL sunt o activitate obișnuită pentru mulți români, dar câți dintre noi știm cu adevărat cum să pronunțăm corect numele acestui lanț de magazine? S-ar putea să vă surprindă aflarea adevărului, întrucât puțini dintre noi l-am spus vreodată corect. Așadar, să dezlegăm acest mister și să descoperim cum se pronunță de fapt LIDL.

Istoria înființării lanțului de magazine Lidl

Cu o origine modestă, primul magazin Lidl a fost inaugurat în 1973, în Ludwigshafen, Germania. Cu doar trei angajați la început, acesta a crescut rapid și în prezent numără peste 11.000 de unități comerciale. În anul 2017, Lidl și-a făcut debutul în Statele Unite ale Americii, marcând o nouă etapă în expansiunea sa globală.

Deși Lidl și Aldi au strategii similare de vânzare (precum produse vândute în cutii de transport și un inventar raționalizat) și ambele își au originile în Germania, ele nu sunt afiliate. Aceste două lanțuri de magazine sunt rivale, contrar percepției comune.

Originea numelui „Lidl”

Numele „Lidl” nu a fost ales cu un scop elaborat de marketing, ci a fost rezultatul unei întâmplări fericite pentru un membru al familiei fondatoare. În 1977, reprezentanții companiei s-au orientat către piețele de reduceri, supermarketurile mari și piețele angro de tip cash and carry. Însă, puțini cunosc adevărata poveste din spatele numelui.

În timp ce căuta un nume potrivit, un membru al familiei fondatoare a citit într-un ziar despre un pictor și învățător pensionar numit Ludwig Lidl. Fascinat de nume, acesta a decis să cumpere drepturile asupra numelui cu doar 1.000 de mărci.

Cum se pronunță „Lidl”?

Mulți dintre noi am fost obișnuiți să spunem „Lidăl”, dar aceasta nu este pronunția corectă a numelui. Florin Dumitrescu, cunoscut bucătar și fost jurat în show-ul culinar „Chefi la Cuțite”, a mărturisit că și el a căzut în capcana pronunției greșite până când a fost corectat.

Dumitrescu a explicat că în timpul filmărilor unei reclame pentru Lidl în 2015, a fost corectat de către un coleg român care i-a spus că pronunția corectă este „Lidl”. Această experiență arată cât de des se poate întâmpla să pronunțăm greșit numele unor branduri sau companii internaționale.

„Pe mine m-au certat în prima filmare. În 2015, când am semnat cu Lidl, ziceam Lidăl. Atunci când trebuia să filmăm reclama, eu așa pronunțam. Polonezii nu înțelegeau, dar era un domn român acolo care mi-a spus că nu știu nici măcar să pronunț corect. Mi-a spus că nu se zice Lidăl, ci Lidl„, a spus Florin Dumitrescu, la podcastul lui George Buhnici, potrivit Playtech. 

Așadar, acum știți că pronunția corectă este „Lidl”. Este o mică corecție care poate face o mare diferență, mai ales atunci când sunteți pasionat de cumpărături la acest lanț de magazine.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: