Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se pune salata de roşii la borcan. Se mănâncă toată iarna

Cum se pune salata de roşii la borcan. Se mănâncă toată iarna

Salata de rosii pentru iarna

Iarna se apropie cu pași repezi, așa că gospodinele trebuie să se pregătească intens în această perioadă, pentru a avea tot ce le trebuie la iarnă, în cămară. Iată cum poți să păstrezi roșiile cât mai mult timp, într-o salată delicioasă, pregătită pentru iarnă.

Salata de roșii pentru iarnă. Cum se prepară ca să țină

Dacă ești un fan al roșiilor și vrei să ai aceste fructe cărnoase și sănătoase de care să te bucuri și pe parcursul iernii, iată că avem soluția pentru tine. Tot ce ai de făcut este să le pui în borcane și o să te țină toată iarna. Iată cum se prepară și de ce avem nevoie pentru salata de roșii de iarnă.

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente:

roșii suculente coapte – trei kg;

5 căței de usturoi;

mazăre;

kilogram de ceapă;

800 de grame de piper dulce bulgar.

Ingrediente pentru prepararea marinadei:

două litri de apă;

jumătate de cești de zahăr;

trei art. linguri de sare;

Ulei vegetal inodor – 40 ml;

esență acetică – 20 g.

Când am strâns toate ingredientele în bucătărie, putem să ne apucăm de rețeta propriu-zisă. Tăiem roșiile în patru bucăți, decupăm ceapa, tăiem ardeii în felii subțiri și punem și cățeii de usturoi. Punem borcanele de blatul de lucru și începem să așezăm în ele toate ingredientele.

După ce legumele sunt așezate în borcane, putem să pregătim și marinada. Toarnă apă într-o cratiță și pune restul ingredientelor în ea, pentru a face marinada. Aceasta trebuie turnată fierbinte în borcane. Roșiile noastre pentru iarnă sunt gata!

Rețetă salată de roșii picantă, pentru iarnă

Dacă nu sunteți neapărat fanul roșiilor simple, atunci puteți să încercați aceste roșii picante pentru iarnă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie:

1 kilogram de roșii;

1 kilogram de castraveți;

ardei iute

Ardei bulgari – jumătate de kilogram;

ceapa – jumătate de kilogram;

usturoi – 3-4 felii;

zahăr – 200 grame;

ulei vegetal – 120 ml;

otet de mere – 80 ml;

sare – la gust;

tarhon, marar, tarhon – câte 50 de grame fiecare.

Pentru a ne putea apuca de această reţetă, trebuie să tăiem roşii, castraveţi şi ardei felii.  Un lucru foarte important de care trebuie să ţinem cont este că nu trebuie să îndepărtăm semniţele de la ardei, pentru că acestea vor face roşiile noastre picante.

Mai apoi, tăiem ceapa şi usturoiul cât mai fin posibil, nu vrem să avem parte de elemente grunjoase în salată.

După ce am pus şi restul ingredientelor, punem totul la fiert, timp de 10 minute.

Salată de roşii originală

Dacă nu vreţi să încercaţi nimic aventuros, atunci puteţi rămâne la reţeta originală.

roșii roșii mici – câte se vor potrivi;

ceapa – 300 de grame;

sfeclă – 200 de grame;

măr mare dulce și acru – 1 bucată;

un litru de apă și jumătate;

Lingura de sare;

120 de grame de zahăr;

9% oțet – 60 ml.

Tăiem toate ingredientele felii şi le punem în borcane. Facem o marinadă din sare, zahăr, apă şi oţet, iar apoi o punem peste roşii.

 

Loading...