Redactia.ro
Home » Știri » Cum se simte acum copilul intrat în comă după anestezie la dentist

Cum se simte acum copilul intrat în comă după anestezie la dentist

comă

Luni seara, un copil de 4 ani a fost transferat de urgență la spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală. Acesta intrase în comă în urma unei anestezii administrate în cabinetul stomatolog. Care e starea lui actuală?

Copilul se află în continuare în comă

La două zile de la incident, starea copilului s-a deteriorat. Conform unor surse medicale, medicii sunt rezervați în legătură cu șansele lui de supraviețuire. „S-a instalat insuficiența multiplă de organe. Se depun toate eforturile pentru a fi menținut în viață.”, au declarat reprezentanții spitalului de copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Cine e de vină?

Amintim că minorul a ajuns în stare gravă în București luni seară. Micuțul fusese dus pentru o procedură simplă la un cabinet de stomatologie din Pitești. Acolo, acestuia i-a fost administrată o doză de anestezie totală, deși clinica nu ar fi voie să efectueze o asemenea procedură.

În urma investigațiilor efectuate la solicitarea Ministerului Sănătății, inspectorii DSP au descoperit nereguli. Medicii clinicii nu aveau voie să efectueze anestezie totală deoarece nu există o secție ATI. În urma acestui control, clinica a fost amendată cu 20.000 de lei.

Președintele Colegiului Medicilor Stomatologi: „Și părinții au o vină”

Dragoș Stanciu, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi, a declarat că și părinții au o vină morală în acest caz. „Părintele, dacă ar avea o vină, să spunem ipotetic, ar avea o vină morală, dar nu neapărat o vină exclusivă. În principiu, riscurile unei intervenții medicale care pot să fie mici, mari, se asumă de întreaga echipă, inclusiv de către pacienți, iar în cazul unui copil, de aparținătorii legali, adică de părinți”, a explicat Dragoș Stanciu, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi, potrivit digi24.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini