Redactia.ro
Home » Știri » Cum se va desfășura din toamnă noul an școlar. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Cum se va desfășura din toamnă noul an școlar. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu

Sunt încă incertitudini despre cum se va desfășura noul an școlar, din toamnă, având în vedere posibilul val patru al pandemiei. În acest sens, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu unele precizări.

Cum se va desfășura din toamnă noul an școlar. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, speră ca în toamnă valul patru al pandemiei să nu apară,  iar în data de 13 septembrie școla să înceapă cu prezenţă fizică. Ministrul a punctat faptul că 127.000 de elevi s-au vaccinat până în prezent, iar  10.000 dintre ei au vârsta cuprinsă între 12-15 ani.

”Cu toţii sperăm asta (revenirea fizică la şcoală în toamnă – n.r.) avem sub 0,2 la mie rată de infectare, deci este o situaţie foarte bună din punct de vedere epidemiologic. Avem peste 4 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă. Avem în sistemul de educaţie 60% din personal care s-a vaccinat şi sperăm cu toţii că nu vom avea un al patrulea val. Sigur că pe 13 septembrie, toată lumea va veni la şcoală cu prezenţă fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

De asemenea, ministrul Educației a spus că profesorii sunt categoria care s-a vaccinat în cel mai mare număr, din sistemul de învățământ. ”Profesorii sunt cea mai mare categorie socio-profesională care s-a vaccinat”, a mai precizat ministrul. Sorin Cîmpeanu crede că până pe 13 septembrie se vor vaccina și mai mulți elevi.

„Avem astăzi 127.000 de tineri din categoria de vârstă 12-19 ani vaccinați, un procent important. La categoria 12-15 ani avem aproape 10.000 astăzi, dintr-un total de 829.000 de copii cu cârsta între 12 și 15 ani. Totalul celor care au vârsta între 16 și 19 ani este 820.000. (…) 117.000 din 820.000, deci aproape 15%, sunt vaccinați. Vor fi mai mulți. Deci, e un motiv de optimism pentru reluarea școlii cu prezență fizică în condiții de siguranță începând cu 13 septembrie”, a mai afirmai Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, despre profesorii nevaccinați

În ceea ce privește profesorii nevaccinați încă, ministrul a explicat că sunt cadre didactice care au contraindicații, dar și că restul neimunizați o vor face până pe 13 septembrie. ”Sunt profesori cu contraindicaţii medicale. Cealaltă categorie sunt convins că se vor convinge să se vaccineze”, a mai afirmat ministrul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: