Redactia.ro
Home » Știri » Cum se va desfășura examenul de bacalaureat anul acesta? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Cum se va desfășura examenul de bacalaureat anul acesta? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Cum se va desfășura examenul de bacalaureat anul acesta? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Ministrul Educației a făcut primele declarații despre examenul de bacalaureat din acest an. Acesta este sigur că examenul maturității ”se va susține la data programată, cu prezență fizică, după tematica cunoscută”. 

Cum se va desfășura examenul de bacalaureat anul acesta? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a declarat convins că examenul de bacalaureat din acest an ”se va susține la data programată, cu prezență fizică, după tematica cunoscută”.  Acesta a precizat că rezultatele la simularea pentru bacalaureat au fost încurajatoare, ”mai bune decât în anii 2016, 2017, 2018”.

”Prima sesiune de bacalaureat începe în 28 iunie. În condițiile cunoscute, după o tematică cunoscută, cu prezență fizică și astăzi este prima zi, după mult timp, în care avem sub 500 de localități în care rata de infectare încă este peste 1 la mie. Avem dreptul să sperăm că nu va interveni ceva neprevăzut în așa fel încât să fie pusă sub semnul întrebării susținerea examenului de bacalaureat, fie și numai într-o singură localitate. Sunt convins că peste tot, în toată țara, examenul de bacalaureat se va susține la data programată, cu prezență fizică, după tematica cunoscută. Rezultatele la simularea pentru bacalaureat sunt încurajatoare. Au fost mai bune decât în anii 2016, 2017, 2018. Puțin mai slabe decât în 2019, în 2020 nu s-au dat simulări. Au fost mai bune decât în anii aceștia fără pandemie”,  a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Câți elevi și câți profesori s-au vaccinat

De asemenea, ministrul Educației a spus că, deși a început școala cu elevi fizic în clase, 40% dintre dascăli refuză să se vaccineze, iar unii fac și campanii antivaccinare.

”Am încheiat centralizarea raportărilor din toate școlile și universitățile. Ne-a adus un rezultat remarcabil din perspectiva vaccinării personalului din învățământ, peste 185.000 de de angajați din învățământ. 60% este procentul de vaccinare general. Iată că nu stăm așa de rău. 40% încă nu (s-au vaccinat – n.r.), unii au contraindicații medicale, alții nu doresc, ba fac și campanii antivaccinare. Cei mai mulți nu s-au concentrat pe subiect, au rezerve. Sunt convins că vom avansa”, a declarat ministrul Educației.

Tot Sorin Cîmpeanu a afirmat că o lecție a venit din partea elevilor care s-au vaccinat în număr destul de mare, peste 55.000.

”Avem elevi care ne-au dat o lecție. Nu am acum ultimele date, dar zilele trecute aveam 55.000 de elevi de 16, 17, 18 ani (13.000 de elevi de 16 ani, 17.000 de elevi de 17 ani și 25.000 de elevi de 18 ani). Cei mai numeroși sunt acei elevi care s-au vaccinat din proprie inițiativa. Nu sistemul, nu ministrul Educației a stimulat acest lucru. Personal, am primit mii de mesaje prin care sunt somat să opresc necesitatea și campania vaccinării”, a precizat ministrul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: