Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu elevii din clasele terminale? Când se întorc la școală

Ce se întâmplă cu elevii din clasele terminale? Când se întorc la școală

Ce se întâmplă cu elevii din clasele terminale? Când se întorc la școală

Elevii s-au întors la școală miercuri, 5 mai, după vacanța de Paște! Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că elevii din clasele terminale vor începe cursurile luni, 10 mai. 

Ce se întâmplă cu elevii din clasele terminale?

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi declarații despre revenirea elevilor în școli după vacanța de Paște. Mai mult, acesta a precizat că elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor începe cursurile luni, 10 mai, cu prezență fizică, integral, fără niciun fel de condiție de înjumătățire a claselor, pentru că nu au avut punte între vacanța dintre Paștele catolic și cel ortodox. Ministrul este de părere că cei din clasele terminale nu vor reuși să recupereze materia în luna care le-a rămas de mers la școală.

”Vor reveni integral (elevii din clasele terminale – n.r.) cu prezență fizică în număr de 370.000 de elevi până pe data de 4 iunie cei de clasa a 12-a, când intră în perioada de pregătire pentru Bacalaureat, care va începe pe 28 iunie, și până pe 11 iunie cei de clasa a 8-a, când și ei vor începe pregătirea pentru Evaluarea Națională, care începe pe 22 iunie”, a spus ministrul, la Digi24.

Începând de miercuri, 5 mai, se întorc la școală 1.400.000 de elevi din învăţământul primar şi din grădiniţe. Acestora li se adaugă, de miercuri, elevii de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din cele peste 2.000 de localităţi care acum au o rată de infectare sub 1 la mie.

”Este pentru prima oară când vor putea merge la școală cu prezență fizică, fără diferențiere de clasă sau scenariu, toți cei 27.000 de elevi din școlile speciale. De asemenea, indiferent de scenariu, toți cei aproape 250.000 de elevi înscriși în programul de ore remediale se vor putea duce la școală tot cu prezență fizică”, a adăugat Cîmpeanu.

Prezența fizică este foarte importantă

De asemenea, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține că prezența fizică este extrem de importantă, inclusiv pentru că există un număr mare de elevi cu anxietăți, deficit de atenție sau dezechilibre emoționale și chiar sociale.

Conform datelor, este vorba despre 2,2 milioane de elevi care revin fizic la școală. Întrebat dacă este suficientă o lună pentru ca elevii din clasele terminale să recupereze ce au pierdut, ministrul a răspuns direct!

”Convingerea mea este că nu este suficient, cu atât mai mult cu cât elevii din celelalte clase vor avea șansa unor ore de recuperare pe parcursul întregului an școlar viitor 2021 – 2022, în timp ce elevii din clasele terminale nu vor avea nici măcar această șansă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.