Redactia.ro
Home » Știri » Cum se va desfășura Revelionul 2022. Măsuri de relaxare în noaptea dintre ani

Cum se va desfășura Revelionul 2022. Măsuri de relaxare în noaptea dintre ani

Cum se va desfășura Revelionul 2022

Cum se va desfășura Revelionul 2022. Mai sunt câteva săptămâni până la Revelion, iar mulți români se întreabă cum se va desfășura marele eveniment. CNSU a venit cu o serie de măsuri dde relaxare pentru noaptea dintre ani.

Cum se va desfășura Revelionul 2022. Măsuri de relaxare în noaptea dintre ani

Cum se va desfășura Revelionul 2022. Se apropie Anul Nou, iar românii se întreabă dacă vor putea sărbători cum se cuvine marele eveniment, mai ales că e din nou pandemie de coronavirus. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus măsuri de relaxare în acest an, iar oamenii se vor putea distra în noaptea dintre ani. În seara de Anul Nou, se vor putea desfășura spectacole în aer liber concerte și festivaluri.

Acestea vor fi permise până la ora 21.00. De asemenea, autoritățile anunță că va fi permis accesul la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu cu mai mult de 1000 de persoane. Oamenii trebuie să respecte o distanță considerabilă, iar masca de protecție va fi obligatorie. ”Art.4 – (1) Se propune ca organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale să fie permisă, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană”, a anunțat CNSU.

Doar cei cu certificat verde pot participa

O vestea mai puțin bună pentru cei care nu s-au vaccinat este faptul că aceștia nu vor avea voie să participe la astfel de evenimente. Persoanele vaccinate trebuie să aibă asupra lor certificatul verde prin care să prezinte faptul că au schema completă de imunizare. ”(2) Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se mai arată în măsurile de relaxare anunțate de CNSU.

Revelion 2021, de neuitat

Anul trecut, oamenii au avut parte de un Revelion atipic. Cei mai mulți au petrecut acasă, fără petreceri grandioase, dar împreună cu cei dragi. Focurile de artificii nu au mai acoperit întreg cerul la fel ca în anii trecuți, dar nici nu au lipsit. Piața Constituțieia fost pustie în seara de Revelion, acolo unde în urmă cu doi ani, peste 90.000 de oameni petreceau.

Din cauza restricțiile, primăriile nu au organizat tradiționalele petreceri în centrele orașelor, dar nu au lipsit artificiile lansate la miezul nopții. Circulația românilor în noaptea de Revelion a fost interzisă, conform hotărârii de prelungire a stării de alertă din 14 decembrie. În străinătate, orașele au fost pustii. Străzile din Londra erau goale, după ce poliția a avertizat oamenii să sărbătorească acasă. La Berlin, spectacolul tradițional de la Poarta Brandenburg, a avut loc fără spectatori, iar adunea tradițională din piața Puerta del Sol din Madrid a fost anulată. În Dubai, locuitorii s-au distrat pe cinste, iar focurile de artificii de pe cea mai înaltă clădire din lume a luminat cerul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: