Redactia.ro
Home » Știri » Cum se vopsesc corect ouăle de Paște ca să prindă vopseaua

Cum se vopsesc corect ouăle de Paște ca să prindă vopseaua

GALERIE FOTO (2) Cum se vopsesc corect ouăle de Paște ca să prindă vopseaua

Iată cum se vopsesc corect ouăle de Paște ca să prindă vopseaua. Sunt sfaturi utile, pe care le puteți pune în practică.

Cum se vopsesc corect ouăle de Paște ca să prindă vopseaua

În timpul sărbătorii de Paște, printre preparatele tradiționale, ouăle vopsite ocupă un loc special. În cultura ortodoxă, ouăle roșii sunt considerate simboluri ale sacrificiului Mântuitorului, reprezentând sângele vărsat în timpul răstignirii. Iată cum puteți vopsi ouăle folosind ingrediente naturale.

Odată cu trecerea timpului, tradiția vopsirii ouălor în culori variate, precum galben, albastru, mov și verde, a devenit din ce în ce mai populară, aducând o notă de veselie și culoare sărbătorii. În prezent, ouăle colorate sunt considerate nelipsite de pe masa de Paști.

Iată pașii cei mai potriviți atunci când vopsești ouăle. Conform tradiției, ouăle ar trebui vopsite în Joia Mare, dar nu e chiar obligatoriu să faceți asta.

-Înmoaie ouăle în apă caldă timp de aproximativ 5-10 minute pentru a le curăța și pentru a ajuta la îndepărtarea stratului protector natural de pe suprafața lor.
-Într-un vas cu apă, adăugă o cană de oțet la fiecare litru de apă și amestecă bine. În această soluție, fierbe ouăle timp de aproximativ 10-15 minute pentru a le face mai ușor de vopsit și pentru a ajuta la fixarea culorii.
-Scoate ouăle din soluția de oțet și apă fierbinte și lasă-le să se răcească. Este important să le lași să se usuce complet înainte de a le vopsi.

-În timp ce ouăle se usucă, pregătește vopseaua. Există o varietate de kituri și vopsele disponibile pentru ouăle de Paște. Poți să folosești vopsea alimentară sau vopsea specială pentru ouăle de Paște.
-Vopsirea ouălor cu coloranți naturali. Turmericul – pentru a obține o culoare galbenă sau aurie, puteți adăuga o linguriță de turmeric în apa de fierbere a ouălor. Culoarea va fi mai intensă cu cât lăsați ouăle mai mult timp în apă. Sfecla roșie – sfecla roșie poate fi folosită pentru a obține o culoare roz sau roșie. Adăugați o sfeclă roșie tăiată în apă și fierbeți-o timp de 30 de minute. Adăugați apoi ouăle și lăsați-le să fiarbă în soluție timp de cel puțin 30 de minute. Frunze de pătrunjel sau spanac – pentru a obține o culoare verde naturală, adăugați frunze de pătrunjel sau spanac în apa de fierbere a ouălor. Culoarea va fi mai intensă cu cât lăsați ouăle mai mult timp în apă.

De ce nu trebuie să refolosești niciodată cofrajele de ouă

Un gest aparent banal, pe care mulți dintre noi îl facem, se pare că este foarte dăunător pentru sănătatea noastră. Concret, refolosirea cofrajelor de ouă ar putea fi un gest care ne pune sănătatea în pericol.

Cofrajele folosite pentru depozitarea ouălor sunt confecționate din carton, așadar nu pot fi dezinfectate corespunzător. Din această cauză, excrementele, bacteriile și germenii care se găsesc adesea pe coaja de ou sunt transferate pe cutie.

„Excrementele reziduale, care se găsesc uneori pe coji de ouă, se lipesc de cutii. Aceasta înseamnă că ouăle proaspete pot fi contaminate cu germeni“, explică experții de la Centrul de Consum din Berlin, Germania.

Așadar, recomandat este să aruncăm cofrajul de ouă după o singură utilizare. În plus, este la fel de important să ne spălăm foarte bine pe mâini după ce am manipulat ouăle pentru că acestea pot conține agenți patogeni precum Salmonella. Dacă o persoană a consumat alimente care au fost alterate de Salmonelle atunci simptomele vor apărea în aproximativ 12-26 de ore de la consum. Între simptomele principale se numără diareea, febra, cefaleea și crampele abdominale, iar cei care vor prezenta cele mai aspre simptome vor fi copii mici, bătrânii și persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: