Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum și când se plantează trandafirii și cum trebuie să ai grijă de ei să crească mari și frumoși

Cum și când se plantează trandafirii și cum trebuie să ai grijă de ei să crească mari și frumoși

Trandafiri

Trandafirii sunt unele dintre cele mai frumoase flori din grădină, iar plantarea și îngrijirea lor ar putea părea greoaie, dar sunt, de fapt, un procedeu simplu.

Miros frumos, arată foarte bine în orice grădină și sunt mai multe sortimente din care poți alege: trandafirii înalți, care ajung la doi metri, cei pitici, dar și cei târâtori.

Cum și când se plantează trandafirii

Plantarea trandafirilor se poate face atât primăvara, cât și toamna. Dacă vreți să puneți trandafiri primăvara, puteți face acest lucru oricând din martie până în aprilie.

Dacă vrei să plantați florile toamna, este bine să fiți atenți la starea vremii, pentru a putea să le puneți în pământ înainte de primul îngheț.

Cel mai important pas pe care trebuie să îl faceți, înainte de orice, este să vă asigurați că aveți niște flori de calitate. Astfel, cel mai bine este să cumpărați butașii de trandafiri de la o persoană de încredere, care vă poate oferi și sfaturi despre cum ar trebui să îi plantați sau cum să îi îngrijiți ulterior.

Cum trebuie să ai grijă de trandafirii din grădină

Înainte de a-i planta, trandafirii trebuie ținuți în apă două sau trei ore. Aveți grijă să nu uitați de ei, pentru că o perioada prea mare de stat în apă face dificilă operațiune de plantare, în sensul că florile nu se vor mai prinde și totul a fost în zadar.

Scurtați rădăcinile trandafirului înainte de plantare și îndepăratați lăstarii nedezvoltați.

Un lucru crucial este, astfel, îndepărtarea lăstarilor sălbatici, care pot sufoca planta, în cazul în care ei sunt lăsați să crească.

Trandafirii trebuie să fie curățați primăvara, dar și după orice val de înflorire. Ce este important să faceți este să curățați zona în care urmează să fie plantați trandafirii, pentru că orice plante îi sufocă și le inhibă creșterea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: