Redactia.ro
Home » Știri » Piața de flori altfel: un eveniment inedit de street delivery la Cluj-Napoca

Piața de flori altfel: un eveniment inedit de street delivery la Cluj-Napoca

piata de flori

Centrul orașului Cluj-Napoca a găzduit, între 6 și 12 iulie, Piața de flori altfel. Demersul s-a aflat deja la cea de-a patra ediție și a reunit, o sumedenie de producători locali.

Singurul eveniment de street delivery deghizat într-o piață de flori 

În cadrul singurului eveniment de street delivery de acest gen din țara noastră vizitatorii au putut achiziționa diferite soiuri de flori, legume la ghiveci și chiar uleiuri esențiale. Așa că, bineînțeles, cei care au ajuns pe strada Potaissa, locul unde a fost organizată Piața de flori altfel, nu au plecat cu mâna goală.

Producătorii au așteptat cu nerăbdare acest eveniment, în condițiile în care mulți dintre ei au vândut flori în ultimele luni doar pe internet.

Măsuri stricte, impuse din cauza pandemiei

Pandemia din acest an a făcut ca desfășurarea evenimentului să se realizeze prin intermediul unor măsuri stricte: participanțiilor li s-a măsurat temperatura la intrare și au fost obligați să poarte mască de protecție, iar programul a fost limitat la patru ore pe zi. De asemenea, producătorii au fost prezenți într-un număr mult mai mic decât în alți ani, pentru a exista o distanță sigură între standuri. Cu toate acestea, în acest an au fost prezenți în Piața de flori altfel aproximativ 7000 de oameni.

La eveniment au fost prezente cu stand o serie de universități locale: USAMV Cluj-Napoca a oferit spre vânzare plante aromatice – busuioc, salvie, aloe vera, cimbrișor, rozmarin și lavandă, precum și uleiuri esențiale și apă florală de lavandă din producția proprie, în timp ce Facultatea de Horticultură din oraș a prezentat plante din producția proprie (curgătoare, semicurgătoare, clasice), trandafiri la ghiveci dar și arbuști ornamentali la ghiveci (gutui japonez, thuja, ligustrum).

Miniexpoziție de kusamono și shitakusa, admirată în Piața de flori altfel

Iubitorii de frumos au avut prilejul de a admira o miniexpoziție de kusamono și shitakusa – realizată  după principiile artei botanice japoneze care s-a dezvoltat alături de arta bonsai și este alcătuită din aranjamente de ierburi și flori sălbatice în ghivece sau tăvi unice, alese pentru a sugera un sezon sau un loc din natură.

Strada Potaissa – Piața de flori altfel este un eveniment organizat în fiecare an de Asociația Daisler , care militează pentru transformarea spațiului public prin inițiative cultural-creative.

”Mă bucură mult deschiderea arătată mereu de cei de la USAMV Cluj-Napoca privind participarea la Piața de flori altfel. Demonstrează o ancorare a celor însărcinați cu educația viitoarelor generații într-un context real, o raportare la nevoile actuale și o perpetuă adaptare, lucruri esențiale pentru orice universitate din lume. Suntem mândri să-i avem încă o dată pe Strada Potaissa pe studenții și profesorii Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca”, a precizat Andi Daiszler, inițiatorul evenimentului.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: