Redactia.ro
Home » Știri » Pandemia de coronavirus, pe o pantă descendentă în România. Ce ne așteaptă la toamnă

Pandemia de coronavirus, pe o pantă descendentă în România. Ce ne așteaptă la toamnă

Pandemia de coronavirus, pe o pantă descendentă în România. Ce ne așteaptă la toamnă

Autoritățile au anunțat că România a intrat pe o pantă descendentă în ceea ce privește înregistrarea de noi cazuri de covid. Asta înseamnă că noul coronavirus își pierde din intensitate și că există posibilitatea ca următoarele măsuri de relaxare să fie adoptate mai curând decât ne-am fi așteptat.

Pandemia de coronavirus, pe o pantă descendentă

Potrivit bilanțurilor oferite de Grupul de comunicare Strategică din ultimele două săptămâni, pandemia de coronavirus a intrat pe o pantă descendentă în România. Specialiștii români sunt de părere că noul coronavirus își pierde din intensitate și că e o probabilitate mare ca vara să fie una ușoară în ceea ce privește lupta cu virusul.

Mai mult de atât, sunt studii care arată că persoanele asimptomatice transmit virusul doar într-o mică măsură. În acest context, unii specialiști spun că există șanse ca în această vară să nu mai înregistrăm niciun caz de covid nou. Totuși, pentru ca această iposteză să fie valabilă, specialiștii spun că situația trebuie să fie la fel și-n celelalte țări, pentru a evita riscul cazurilor de import.

Medic infecționist: „Trebuie să nu mai existe îmbolnăviri în lanț”

Adrian Marinescu spune că e foarte important cum vor gestiona autoritățile noile focare, căci acestea ar putea pune în pericol eradicarea bolii de pe teritoriul României. Medicul infecționist susține că virusul a pierdut din intensitate și că perioada în care virusul era activ a trecut.

”Există un ciclu viral de 8-10 săptămâni care s-a cam încheiat, eu cred că de acum încolo numărul de îmbolnăviri o să scadă. Lucrul acesta se întâmplă treptat. (…) Este intervalul de timp în care virusul e activ. El, ușor, ușor, își pierde agresivitatea și, după aceste săptămâni, ajunge să fie foarte puțin activ, cu condiția ca în acel interval să nu existe îmbolnăviri în lanț. Asta a fost și regula.”

La rândul său, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, spune că transmiterea comunitară s-a diminuat. ”Avem o transmitere comunitară joasă. Rămân focarele trasmise în decursul săptămânilor trecute, dar avem. De referință rămâne numărul de cazuri din terapie intensivă: 159, azi, 160, ieri. Chiar dacă am avut 124 de cazuri noi ieri și 141 azi, rămâne în evaluare având în vedere că au fost zile libere și mai puține testări.”

Ce se întâmplă la toamnă cu noul coronavirus

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, susține că în toamnă am putea evita criza cu care ne-am confruntat în aceste trei luni. Specialistul susține că este posibilă o creștere sezonieră a numărului de cazuri, însă că ar putea fi ușor de manageriat. “Hai să spunem o creștere sezonieră a numărului de cazuri care ar putea să fie absorbite de sistemul medical din România fară probleme, daca continuăm să fim precauți.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: