Redactia.ro
Home » Homepage » Primii clienți au sosit la terase încă de la miezul nopții. Ce reguli trebuie să respectăm de acum încolo (FOTO)

Primii clienți au sosit la terase încă de la miezul nopții. Ce reguli trebuie să respectăm de acum încolo (FOTO)

GALERIE FOTO (4) Redeschiderea teraselor 1 iunie

Oamenii au fost nerăbdători să iasă din case odată cu redeschiderea teraselor, așa că încă din noaptea de 1 iunie, patronii care au deschis porțile vizitatorilor au avut parte de mulți clienți. Câteva străduțe din centrul Capitalei au „reînviat” odată cu oamenii care au venit să se bucure de aerul liber, în prima noapte de relaxare.

Prima zi din iunie și primii clienți la terasele închise de mai bine de două luni

Astfel, la miezul nopții, când deja era oficial 1 iunie, prima zi de ieșire liberă la terase, străduțele din București, din centru, au fost umplute de oameni. Totuși, unii dintre ei au fost nevoiți să aștepte la coadă, pentru că cerere a fost prea mare și chiar dacă s-au făcut rezervări, tot erau mai mulți oameni decât permite legea în acest moment.

Acum, terasele s-au transformat în niște labirinturi și un client se poate mișca doar prin traseele indicate și pot intra în interiorul restaurantului doar pentru a merge la toaletă și doar cu masca pe față.

Regulile de distanțare socială și igienă au fost respectate, dar mai mult decât atât, unele localuri au o metodă ingenioasă de descoperi potențialele cazuri de coronavirus. Astfel, toți clienții sunt notați într-un tabel electronic, în caz de orice.

În tabelul electronic… toţi clienţii care vin noi îi notăm acolo şi putem să-i anunţăm pe toţi că aici au fost în ziua respectivă sau dacă aici a fost un bolnav de Covid”, spune Mircea Adrian, mangagerul unui club din Centrul Vechi.

Ce măsuri trebuie respectate atunci când mergem la terasă

Ocuparea locurilor se face cu rezervare, astfel încât să fie evitată pe cât posibil aglomerația de la intrare, dar și de la ieșire. Cel mai bine este să vă faceți rezervare, dacă doriți să ieșiți în oraș. Mai ales că acum capacitatea teraselor este în unele cazuri înjumătățită, din cauza regulilor de distanțare. Mesele trebuie să fie la doi metri distanță, iar la o masă pot fi cel mult patru clienți.

Odată ajuns în incinta localului, un angajat va prelua clientul și îi va face un test observațional, pentru a putea vedea dacă prezintă vreun simptom respirator. Dacă există vreo suspiciune în acest sens, clientul trebuie să părăsească incinta.

De asemenea, tot la intrare trebuie să îți lași numărul de telefon și numele, pentru a putea fi contactat în cazul în care la local este depistat o persoană cu coronavirus.

Dacă la terasă ies trei membri ai aceleiași familii sau care locuiesc în aceaeași casă atunci excepțiile nu se mai aplică. Adică nu mai este nevoie de o distanță de 1,5 metri între cei care stau la masă.

Totodată, nu aveți voie să mutați nimic de la o masă la asta, fie că este vorba de șervețele, sonițe sau oliviere, pentru că personalul trebuie să deinfecteze după fiecare client în parte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: