Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » De ce nu trebuie să plantezi niciodată un brad lângă casa ta: Ce se întâmplă dacă faci asta. Este mai rău decât credeai!

De ce nu trebuie să plantezi niciodată un brad lângă casa ta: Ce se întâmplă dacă faci asta. Este mai rău decât credeai!

Există multe superstiții despre plantarea brazilor în curte, dar de cele mai multe ori se consideră că acest lucru aduce ghinion. Chiar dacă sărbătorile de iarnă se învârt în jurul bradului și a împodobitului acestuia, în popor se spune că nu este bine să îl plantezi lângă casă.

Superstiția spune că dacă sădești un brad în curtea casei tale, vei aduce numai ghinion și moarte familiei. Totodată, bătrânii cred că cei care plantează bradul în curte vor avea o familie destrămată. Se mai spune și că nu trebuie să plantezi un brad, pentru că vei muri când rădăcina lui va fi cât capul tău.

În Muntenia credința este aceea că bradul plantat lângă casă aduce numai nenoroc, în timp ce în Moldova se spune că rezultatul sădirii copacului va fi moartea cuiva drag.

Totodată, superstițioșii spun că bradul tăiat din curtea unei case nu trebuie folosit la nimic altceva. Dacă din lemnul lui se dorește a se construi ceva, aceel lucru nu va ține. Cu atât mai puțin dacă este vorba despre folosirea bradului la clădirea unei case, aceasta se va destrăma.

Dacă totuși vă doriți cu ardoare să aveți un brad lângă casă, trebuie să țineți neapărat cont de un sfat: rădăcinile acestuia se dezvoltă mai mult în lateral, la suprafața solului. De aceea, este necesar ca groapa pe care o săpați să aibă diametrul cel puţin egal cu circumferinţa crengilor.

Bradul are funcție medicinală

Chiar dacă îl plantați sau nu în curtea casei, trebuie să știți că brazii au proprietăți medicinale care nu pot fi negate. Rășina de brad poate fi folosită drept alfie, în combinație cu alte plante medicinale, cum ar fi codița șoricelului.

De asemenea, rămurelele tinere de brad erau folosite contra reumatismului, în băi.

Brazii sunt întotdeauna preferați, în tot timpul anului, nu numai de Crăciun, pentru că sunt veșnic verzi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini