Redactia.ro
Home » Știri » Cum stabilește polițistul amenda, dacă ai fost prins fără mască de protecție

Cum stabilește polițistul amenda, dacă ai fost prins fără mască de protecție

amendă

Premierul Orban a anunțat luni valoarea amenzilor pentru cei care nu respect măsurile impuse de starea de alertă. Amenda variază de la 500 de lei la 15.000 de lei. Cei care le primesc pot plăti jumătate din sumă în termen de 15 zile.

Amenzi primesc și cei care nu poartă mască de protecție în mijloacele de transport în comun, în supermarketuri sau la locul de muncă. Valoarea amenzii variază între 500 și 2.500 de lei.

Rămâne la aprecierea polițistului dacă aplică minimul sau maximul sancțiunii, în funcție de comportamentul tău. Agentul poate să dea și avertisment, spune Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor.

„El ce face ca să stabilească? Se uită la contravenien: e în vârstă, nu are antecedente, a avut un comportament corect, recunoaște fapta. Când discut cu el aceste lucruri și analizez, de ce să-i dau omului 2.500 lei, îi dau minimul, 500 lei”, a declarat Dumitru Coarnă pentru Mediafax.

Cine riscă cele mai mari amenzi

Dacă faci scandal, nu recunoști că ai greșit, nu te legitimezi, înseamnă circumstanțe agravante și poți primi o amendă de 2.500 lei, adică maximul prevăzut de lege.

„Dacă omul vine și spune: am greșit, nu mai fac, e pentru prima oară, înseamnă circumstanțe atenuante și polițistul poate să-mi aplice doar avertisment. Atenție mare, polițistul poate să aplice și avertisment conform OG 2/2001”, a mai explicat Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor..

Cele mai mari amenzi le riscă șefii instituțiilor publice și persoanele juridice. În aceste cazuri se poate ajunge la sume de 15.000 lei. Aici intră amenzile pentru organizarea de mitinguri, întruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spații închise, nerespectarea de către operatorii de transporturi a măsurilor dispuse sau încălcarea intervalelor orare în acestea acestea sunt permise.

Amenzi vor primi și cei care călătoresc în afara localității fără să aibă asupra lor declarația pe proprie răspundere. Trebuie menţionat că în 15 zile de la comunicarea procesului verbal corespunzător se poate plăti jumătate din amenda primită.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: