Redactia.ro
Home » Sport » Cum știi că terenul tău de fotbal are nevoie de un nou gazon sintetic?

Cum știi că terenul tău de fotbal are nevoie de un nou gazon sintetic?

GALERIE FOTO (2)

Terenul de fotbal este locul unde jucătorii își testează limitele, unde se nasc prietenii frumoase și se dezvoltă relații de colegialitate. Dacă deții un teren de fotbal cu gazon sintetic, știi că are nevoie de întreținere. Și după caz, înlocuire. La un moment dat chiar și cel mai bun gazon dă semne că este timpul pentru o schimbare. Cum îți dai seama de acest lucru? Iată câteva indicii pe care să le urmărești.

Fibrele de iarbă se deteriorează iremediabil

Gazonul artificial este proiectat să reziste la uzură intensă. Cu timpul însă, fibrele de iarbă se deteriorează. În special dacă nu sunt periate pentru a fi repoziționate în poziție verticală. Expunerea la razele UV, ploile și fluctuațiile de temperatură duc treptat la slăbirea firelor de iarbă. Când observi că sunt fragile și își pierd elasticitatea sau încep să se rupă, este un semn clar că necesită scoaterea și montarea unui nou gazon sintetic fotbal pentru a nu afecta calitatea meciurilor și siguranța jucătorilor.

Cusături, linii și logo-uri care se desprind sau suprafața își pierde din culoare

Când lipiciul sau cusăturile care țin împreună rulourile de gazon încep să cedeze, înseamnă că suprafața de joc nu mai oferă performanțele dorite și necesită înlocuire. Cusăturile care se desprind, liniile sau logo-urile care devin neclare sunt primele indicii că materialul a început să-și piardă din rezistență. De asemenea, dacă suprafața de joc își pierde din culoare și devine mată, înseamnă că stabilizatorii UV din material au fost consumați, iar proprietățile fibrelor sunt afectate. În aceste situații, solicită din timp o ofertă pentru gazon sintetic fotbal pret, astfel încât să asiguri înlocuirea promptă a vechiului gazon.

Apar probleme cu drenajul apei

Un sistem de drenaj eficient este indispensabil pentru menținerea calității terenului. Dacă observi că apa nu se mai scurge cum trebuie după o ploaie torențială sau se formează bălți mari pe teren, este posibil ca drenajul apei să fie afectat. Din acest motiv, este indicat să colaborezi cu o firmă specializată în montare de gazon artificial fotbal atunci când amenajezi un teren. Astfel, eviți acumularea de apă, care va duce în cele din urmă la deteriorarea întregului gazon.

Umplutura de sub gazon se compactează cu denivelări

În timp, stratul de bază de sub gazon se compactează, formând denivelări vizibile și palpabile. Aceste denivelări afectează aspectul terenului și siguranța jucătorilor. Dacă simți că terenul prezintă zone dure sau denivelate, este semn că trebuie să evaluezi starea gazonului și să iei măsuri care implică reamenajarea și instalarea unui nou gazon artificial teren fotbal.

Așadar, dacă terenul tău prezintă câteva dintre semnele menționate, este timpul pentru o schimbare. Investește într-un nou gazon artificial special conceput pentru terenul de fotbal. Vei asigura o suprafață de joc impecabilă, sigură și cu un aspect impecabil.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect