Redactia.ro
Home » Știri » Cum va arăta mersul la tuns după relaxarea restricțiilor. Iată modelul nemțesc!

Cum va arăta mersul la tuns după relaxarea restricțiilor. Iată modelul nemțesc!

saloanele de coafură

Germania a devenit cea mai recentă țară care și-a relaxat restricțiile de izolare impuse pentru a încetini răspândirea noului coronavirus. Frizerii se află printre primii care și-au reluat activitatea după ridicarea restricțiilor.

Ei trebuie să se adapteze repede la noul normal și au introdus măsuri de siguranță atât pentru angajați cât și pentru clienți. Fără sală de așteptare, fără reviste, fără tunsori pe părul uscat și menținerea distanței de 1,5 metri între scaune, acestea sunt noile reguli pe care germanii vor fi nevoiți să le respecte, scrie BBC.

În Spania, saloanele de coafură s-au redeschis la 4 mai, dar trebuie să funcționeze cu o capacitate normală de maximum 30% și numai cu programare. Atunci când redeschiderea saloanelor a fost anunțată în Danemarca la 17 aprilie, unul dintre cele mai mari sisteme de rezervare online s-a prăbușit, din cauza volumului mare de cereri.

Mersul la tuns – modelul nemțesc

Saloanele din Germania se pot redeschide, scrie BBC, după aproape 2 luni de carantină strictă, dar lucrurile nu vor decurge ca înainte. Regulile impuse de oficialii din economie și interne includ, de asemenea, o distanță de 1,5 m între clienți și, în mod ideal, ar trebui să nu se folosească uscătorul de păr.

Mănușile trebuie purtate până când părul clientului este spălat, iar bacteriile de afară au fost eliminate, ulterior putând fi îndepărtate pentru tunsul propriu-zis. De asemenea, angajații și clienții nu au voie să vorbească față în față, iar orice discuție legată de culoare sau stilul tunsorii trebuie să fie cât mai scurtă. Totodată, saloanele trebuie să înregistreze numele clienților pentru o mai bună evidență a contactelor.

Ceea ce trebuie să mai facă saloanele de coafură, sunt de părere cei de la tabu.ro, este să folosească lămpi UV pentru sterilizarea locului, să șteargă des suprafețele cu soluții pe bază de clor și alcool, să folosească un nebulizator și să pună la dispoziție dezinfectant pentru angajați și clienți.

Noile reguli, o provocare pentru frizeri

Dar cât de ușor de respectat sunt aceste reguli și cum ar putea să ne schimbe tunsul? Alison Badrick din Buckinghamshire a declarat că noile reguli sunt utile, dar va fi o provocare să fie implementate ca la carte, mai ales când vine vorba de tunsul clienților în condițiile în care aceștia poartă măști de protecție. Elasticul măștii va îngreuna tăierea părului din zona urechilor, a explicat Alison. „Dacă nu produc o mască care se lipește pe față, nu știu cum va funcționa”.

Saloanele de coafură și frizeriile sunt printre primele servicii redescchide în majoritatea țărilor care au decis să relaxeze restricțiile anti-COVID.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: