Redactia.ro
Home » Știri » Italia: patronii saloanelor de înfrumusețare, la limita disperării. Iată ce soluții propun

Italia: patronii saloanelor de înfrumusețare, la limita disperării. Iată ce soluții propun

După șase săptămâni de izolare la domiciliu, mulți patroni din Italia se confruntă cu grave probleme economice și se întreabă dacă, într-adevăr, își vor putea relua activitățile odată cu sfârșitul stării de urgență. Acesta este prevăzut pentru data de 4 mai, însă mulți se tem că ar putea fi prea târziu pentru a-și salva afacerile. 

Nu numai proprietarii sălilor de fitness se gândesc cu îngrijorare că ar putea să nu mai redeschidă, ci și cei ai saloanelor de înfrumusețare. Aceștia intenționează să semneze o petiție prin care să ceară sprijinul Guvernului. Potrivit roma.repubblica.it, ideea a pornit de la proprietara unui salon din Roma, care s-a adresat direct ministrului Giuseppe Conte. Femeia afirmă că riscă să închidă definitiv activitatea, ținând cont de cheltuielile enorme pe care le are de susținut în această perioadă, începând de la chirie. Aceasta a solicitatat acordul privind redeschiderea saloanelor în cel mai scurt timp, evident, cu obligația de a respecta toate regulile necesare pentru a împiedica răspândirea virsului. 

Soluțiile propuse de patronii saloanelor de înfrumusețare

Patroana salonului situat în Capitală a specificat că singura regulă pe care nu o poate respecta este aceea de a permite intrarea unui singur client în salon. Aceasta a explicat că serviciile pe care le oferă necesită timp și că ar fi imposibilă continuarea activității cu un număr de clienți pe zi care variază între 6 și 8. O soluție pe care o propune este reprezentată de panourile de plexiglas care au rolul de a izola un client de celălalt aflat în apropiere. Astfel de panouri au fost deja instalate pentru angajați în supermarketuri și farmacii. De asemenea, o altă propunere care speră că va fi acceptată de Guvern este aceea de a oferi stagii de practică persoanelor interesate, fără a avea obligația de a achita taxe către stat, cel puțin pentru o perioadă.  

În Italia, toate saloanele de înfrumusețare sunt închise de la data de 11 martie. Potrivit unor ipoteze, cel mai probabil acestea nu vor redeschide în prima săptămână a lunii mai, când urmează să ia sfârșit starea de urgență. Este mai degrabă de așteptat să își reia activitatea între 18 și 25 mai, cu toate că este dificil să se stabilească o dată precisă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: