Redactia.ro
Home » Știri » Italia: s-au vindecat de coronavirus, acum sunt din nou pozitivi

Italia: s-au vindecat de coronavirus, acum sunt din nou pozitivi

Subiectul unei noi infecții cu coronavirus în cazul pacienților deja vindecați a fost îndelung dezbătut, mai ales după ce în țări precum Coreea de Sud, China și Japonia mai multe persoane vindecate au fost declarate din nou pozitive în urma testării. 

Cazul pacienților vindecați de COVID-19 care ulterior au fost declarați pozitivi în urma testării este în atenția tuturor specialiștilor, cu atât mai mult cu cât se speră că, în urma infectării cu coronavorus, se vor dezvolta anticorpi care vor preveni o nouă infecție. Experții nu au încă certitudini în ceea ce privește modul în care acționează Sars-COv-2. Aceștia se bazează pe datele acumulate în timp referitoare la comportamentul altor viruși. 

S-au vindecat de coronavirus, acum sunt din nou pozitivi

Astfel de cazuri au avut loc și în italia. La Torino, în luna martie, primul pacient vindecat a fost declarat din nou pozitiv după efectuarea ultimul test. Este vorba despre un om de afaceri în vârstă de 40 de ani care, în urma tratamentului, a rămas în continuare în carantină după ce a fost externat din spital.

Un alt caz a fost întâlnit recent la Roma. O femeie în vârstă de 50 de ani, care a fost printre primele persoane infectate cu coronavirus în Capitală, a făcut alte două teste după externare, pe data de 30 martie și pe 2 aprilie. Acestea erau negative. Două zile mai târziu a început să prezinte din nou simprtome specifice infectării cu COVID-19. Astfel, după două luni de la declanșarea primelor simptome și după ce medicii au declarat-o vindecată, testul a fost din nou pozitiv. Femeia a prezentat primele simptome la data de 23 februarie, iar pe 7 martie a fost internată. 

Potrivit specialiștilor, aceste cazuri depind de mai mulți factori. Unul dintre aceștia este legat de perioada pe parcursul căreia virusul rămâne activ în corp. Prin urmare, pacienții care au fost declarați vindecați și ulterior confirmați pozitiv nu au fost infectați pentru a doua oară, ci virusul a rămas prezent în corp, fără a fi detectat după primele testări. Este posibil ca unele teste să nu fi funcționat, iar rezultatul a fost fals negativ. De asemenea, există probabilitatea ca testele rezultate pozitive în cazul pacienților vindecați să fi detectat urme ale virusului încă prezent în corp, dar care nu sunt în cantitate suficient de mare astfel încât să ducă din nou la declanșarea bolii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini