Redactia.ro
Home » Știri » Cum va evolua noul coronavirus vara. Alexandru Rafila, explicații despre schimbarea radicală la nivel mondial

Cum va evolua noul coronavirus vara. Alexandru Rafila, explicații despre schimbarea radicală la nivel mondial

coronavirus

Nu e clar dacă noul coronavirus este sezonier. Oamenii de știință susțin că anotimpurile nu joacă decât un rol minor în epidemiologia COVID-19.

Experții spun că este puțin probabil ca vremea caldă să împiedice foarte mult răspândirea coronavirusului, reducând speranțele multora care au sugerat că vara ar putea stopa pandemia globală.

„Vara nu va face coronavirusul să dispară. Este important ca oamenii să știe asta. Pe de altă parte, cu cât au au fost luate mai multe intervenții de sănătate publică, cu atât impactul asupra încetinirii epidemiei a fost mai mare”, a spus Dionne Gesink, epidemiolog de la Universitatea din Toronto și coautor al unui studiu, publicat în Canadian Medical Association Journal.

În aprilie, un studiu al unor experți americani a constatat că, probabil, temperaturile de vară nu vor avea efect asupra răspândirii coronavirusului. Cu toate acestea, în martie, un alt studiu a ajuns la o concluzie total opusă. Chiar dacă teoria căldurii se confirmă, asta nu înseamnă că omenirea scapă de noul coronavirus. Acesta ar putea lua doar o pauză, până la toamnă, când ar urma să revină.

Explicațiile profesului Rafila despre evoluția noului coronavirus vara

Profesorul Alexandru Rafila a explicat că evoluția arată că odată cu apropierea sezonului cald în emisfera nordică scade numărul infectărilor acolo, o creștere alarmantă fiind remarcată în emisfera sudică.

„Odată cu apropierea sezonului cald în emisfera nordică scade numărul de cazuri în emisfera nordică și crește în emisfera sudică. În Africa de Sud este o creștere marcantă. Sezonalitatea pe care o atribuiam și acestui virus se pare că încet – încet începe să se contureze.

Să sperăm că în emisfera nordică vom avea mult mai puține cazuri în această vară, ca să ne putem pregăti pentru sfârșitul anului Acesta trebuie să fie cuvântul de ordine, să ne pregătim logistic și comportamental, ăsta e lucrul esențial. Și atunci, vom putea sa gestionăm mult mai bine și fără impact social și economic așa ridicat în aceste două luni”, a explicat Alexandru Rafila la Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: