Redactia.ro
Home » Știri » Cum va fi vremea în noaptea de Înviere. Prognoza meteo oficială a ANM

Cum va fi vremea în noaptea de Înviere. Prognoza meteo oficială a ANM

Cum va fi vremea în noaptea de Înviere

Prognoza meteo ANM de Înviere. Iată cum va fi vremea de Paște în țara noastră și la ce temperaturi trebuie să ne așteptăm.

Prognoza meteo ANM de Înviere 2021. Cum va fi vremea

Meteorologii au transmis cum va fi vremea de Înviere 2021. Vom avea parte de o vreme frumoasă, cu temperaturi ridicate și cu o încălzire semnificativă a vremii, conform specialiștilor ANM.

Ziua de Vinerea Mare va fi una călduroasă, cu temperaturi mai mari decât ar fi normal pentru această perioadă.

În zilele de 1 mai și în prima zi de Paște temperaturile pot să coboare, iar meteorologii au anunțat că se vor înregistra temperaturi în preajma valorilor de 20 și 23 de grade Celsius.

„De joi, vremea va intra într-un proces de încălzire semnificativă. Este posibil ca în ultima zi din această lună să înregistrăm în mare parte din țară, dar mai ales în partea de sud-vest, sud-est și est a țării, valori care să se apropie de 24, posibil de 25 de grade Celsius, reprezentând maxima unei zile de vară în țara noastră. Pe 1 și 2 mai este posibil să mai coboare valorile de temperaturi în jurul a 20-23 de grade Celsius și vor fi ploi izolate în partea de nord-vest, centru și sud-est a țării”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu.

Cum va fi vremea de Înviere. Directorul ANM a precizat temperaturile

În noaptea de Înviere vremea va fi frumoasă, iar temperaturile vor fi normale pentru această perioadă pe timpul nopții, cuprise între 6 și 10 grade Celsius. Temperaturile cele mai mari se vor înregistra în zonele de sud ale țării.

„De Înviere va fi o noapte liniștită. Este posibil ca dimineața să fie ceață în zonele centrale, nordice și sudice, cu valori nu preponderent negative, posibil doar în zona montană înaltă. În restul țării contăm pe valori la nivelul minimelor, în jurul la 6-10 grade Celsius. Cel mai cald va fi în zonele sudice, sud-vestice și sud-estice ale țării”, a mai spus Elena Mateescu.

„Luna mai va fi în general apropiată de normalul termic, cu valori de precipitații apropiate de normal”, a mai spus directorul ANM.