Redactia.ro
Home » Știri » EXCLUSIV. Cum va fi vremea pe 1 și 2 mai! ”Turiștii care merg pe litoral în această perioadă să se aștepte la vreme răcoroasă”

EXCLUSIV. Cum va fi vremea pe 1 și 2 mai! ”Turiștii care merg pe litoral în această perioadă să se aștepte la vreme răcoroasă”

GALERIE FOTO (2)

Sărbătorile Pascale se apropie, iar toată lume vrea să știe cum va fi vremea pe 1 și 2 mai, în weekend-ul mult așteptat. Se pare că avem vești bune pentru români, vremea fiind una foarte călduroasă în cea mai mare parte a țării.

Cum va fi vremea pe 1 și 2 mai! Pe litoral vremea va fi răcoroasă

Mai sunt doar câteva zile până la Paște și la minivacanța de 1 mai, iar românii se întreabă cum va fi vremea pe 1 și 2 mai. Astfel că, Administrația Națională de Meteorologie a declarat în exclusivitate pentru redactia.ro cum va arăta vremea în primul weekend din mai.

Se pare că românii se pot bucura de o vreme însorită și călduroasă în cea mai mare parte a țării, însă pentru cei care doresc să-și petreacă zilele libere pe litoral, trebuie să se aștepte la o vreme mai răcoroasă, din cauza faptului că marea va avea o influență asupra temperaturilor resimțite.

”Vremea se încălzește încă de joi, 29 aprilie, dar zilele de 1 și 2 mai se anunță foarte calde. Duminică vor fi aproape 30 de grade în sudul Munteniei și Olteniei, iar în restul țării vor fi temperaturi între 23 și 30 de grade. Ploile sunt prognozate în zonele de deal și de munte, iar în nord-vestul, nordul și centrul țării va fi o vreme instabila. Nu va ploua chiar tot timpul, doar în timpul după-amiezelor sunt așteptate ceva ploi. De asemenea, chiar și în Noaptea de Înviere  este posibil să fie așteptate adverse mai mult prin nordul și prin centrul țării. Noptile vor fi și ele mai călduțe, având temperaturi între 5 și 15 grade celsius în general.

Pe litoral va fi puțin mai răcoare față de restul țării, unde se vor înregistra între 16 și 19 grade celsius din cauza influenței pe care o are marea, iar temperaturile nu vor crește foarte mult peste zi. Marea își va spune cuvântul în ambele zile, având o temperatură de numai 12 grade, iar acest lucru influențează temperatura la țărm. Din cauza faptului că vântul va bătea cu putere duminică, temperatura nu va crește pe litoral foarte mult, așa că turiștii care merg pe litoral în aceasta perioadă să se aștepte la vreme răcoroasă. Nu va ploua pe litoral, însă posibil să fie ceață în cursul dimineții. Vântul mai intens duminică va avea 40-50 de km pe oră, dar nu sunt prognozate ploi”, a declarat un reprezentant al Administrației Naționale de Meteorologie pentru redactia.ro.

Cum va fi vremea în luna mai. Estimarea făcută de meteorologi

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a venit și cu primele estimări legate de luna mai. Se pare că vremea va fi instabilă și se așteaptă o perioadă cu ploi și zile mai reci.

”Estimarea pe luna mai arată temperaturi apropiate de normal. Pentru prima săptămână, respectiv 3-10 mai, vor fi temperaturi mai coborâte față de normal, mai ales pe vest, pe nord și pe centru. Se estimează si precipitații mai multe decât în mod obișnuit, iar în celelalte săptămâni vorbim de o estimare generală. Luna mai este o lună în care instabilitatea atmosferică este tot mai accentuată, ploile sunt mai frecvente iar cantitățile de apă sunt mai mari. În luna mai am putea avea temperaturi mai mici față de normal, iar ploile vor fi mai multe față de normal”, a adăugat reprezentantul Administrației Naționale de Meteorologie pentru redactia.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: