Redactia.ro
Home » Știri » Cum verifici prospețimea cărnii de miel. Patru aspecte pe care nu trebuie să le ignori

Cum verifici prospețimea cărnii de miel. Patru aspecte pe care nu trebuie să le ignori

carne de miel

Cu doar câteva zile înainte de Paște, carnea de miel este o prezență nelipsită pe mesele românilor. Este important să știm cum să facem diferența între carnea proaspătă și cea veche, deoarece există anumite aspecte la care trebuie să fim atenți. Iată detaliile pe care nu trebuie să le scăpați din vedere pentru a nu vă risca sănătatea.

Carnea de miel proaspătă. Cum o identifici

În această perioadă, gospodinele trebuie să acorde o atenție deosebită carniței de miel, deoarece există posibilitatea ca unii vânzători să vândă carne veche sau chiar congelată sub pretextul că este proaspătă. Atunci când alegeți carnea de miel pentru Paște trebuie să țineți cont de următoarele aspecte:

  • Culoare: Carnea de miel proaspătă ar trebui sa aibă o culoare roz pal sau chiar roz intens, fără urme de decolorare.
  • Consistența: Carnea de miel ar trebui să fie moale și puțin elastică la atingere. Dacă este prea tare sau prea moale, ar putea fi un semn că nu este proaspătă.
  • Miros: Carnea proaspătă de miel ar trebui să aibă un miros dulceag și plăcut, fără urme de miros neplăcut sau de putreziciune.
  • Grăsime: Carnea proaspătă de miel ar trebui să aibă grăsimea de culoare albă și consistentă, fără urme de sânge sau decolorare.

Cum îți poți da seama dacă un ou este proaspăt sau nu

Dacă dorești să verifici termenul de valabilitate al unui ou, poți pune oul într-un pahar mare umplut cu apă în care ai adăugat două linguri de sare. Dacă oul se scufundă complet la fundul paharului, atunci este proaspăt și îl poți găti cum dorești. Dacă oul rămâne în mijlocul paharului, nu este suficient de proaspăt pentru a fi fiert moale, dar încă este comestibil și poate fi folosit pentru a face o omletă. Dacă oul plutește la suprafață, este vechi și trebuie aruncat.

Această metodă funcționează deoarece în partea inferioară a oului există o cameră de aer care protejează embrionul. Această cameră se mărește pe măsură ce oul îmbătrânește și face ca oul să plutească la suprafață în apă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: