Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar 10 martie 2021. Cât costă un euro

Curs valutar 10 martie 2021. Cât costă un euro

Curs valutar 10 martie 2021

Curs valutar 10 martie 2021. Banca Națională a României a transmis care este cursul valutar pentru ziua aceasta.

Curs valutar 10 martie 2021. Ce valori au monedele principale

UPDATE
BNR a actualizat cursul valutar:
1EUR-4.8863
1USD-4.1084
1CHF-4.4146
1GBP-5.7063

Banca Națională a României actualizează în fiecare zi cursul valutar pentru principalele monede europene. Euro a atins iarăși un nou maxim istoric, în timp ce și celalalte monede analizate au înregistrat o creștere, conform datelor utilizate de BNR.

Curs valutar 10 martie 2021. Cât costă un euro

Euro a crescut în ziua aceasta și conform prognozelor specialiștilor acesta nu este singurul moment în care moneda oficială a Uniunii Europene va crește. Se așteaptă ca aceasta să-și mărească valoarea și să se aprecieze raport cu leul în continuare. Euro costă 4.8849 de lei.

Curs valutar 10 martie 2021. Cât costă un dolar american

Dolarul american este una dintre monedele care a scăzut în ziua aceasta conform cursului valutar stabilit de Banca națională a României. Dolarul costă 4.1036 de lei.

Curs valutar 10 martie 2021. Cât costă un franc elvețian

Francul elvețian a crescut și el și s-a apreciat în raport cu moneda românească.  Un franc elvețian a fost raportat la o valoare de 4.4070 de lei.

Curs valutar 10 martie 2021. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină a ajuns să coste 5.6953 de lei, după ce a fost evaluată pozitiv în cadrul ultimei ședințe a BNR privitoare la cursul valutar.

Măsuri ale BNR în pandemie

Iată ce serii de măsuri au fost luate:

„Măsuri de politică monetară: (1) reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, de la 2,5% la 2% și (2) îngustarea coridorului format de ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,5 puncte procentuale de la ±1 punct procentual. Astfel, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 1,5%, iar rata dobânzii Lombard se reduce la 2,5% de la 3,5%. Efectul așteptat va fi acela de a scădea dobânzile la credite atât pentru populație, cât și pentru companii; (3) furnizarea de lichiditate băncilor și (4) cumpărarea de titluri de stat în lei de pe piața secundară pentru finanțarea în bune condiții a economiei reale și a sectorului public”, se arată pe site-ul BNR.

„Măsuri privind flexibilizarea cadrului de reglementare pentru ca instituțiile de credit și IFN-urile să poată ajuta persoanele și companiile cu credite: împrumutătorii vor putea să amâne la plată creditele oricărei persoane fizice și juridice afectate de epidemia COVID‑19, fără aplicarea condițiilor ce vizează gradul de îndatorare, limitarea creditului în funcție de valoarea garanției și durata maximă a creditului de consum”, a mai precizat Banca Națională.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: