Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar 19 ianuarie 2021. Valorile pentru un euro, un dolar, un franc

Curs valutar 19 ianuarie 2021. Valorile pentru un euro, un dolar, un franc

Curs valutar 19 ianuarie 2021.

Curs valutar 19 ianuarie 2021. Banca Națională a României a actualizat cursul valutar pentru principalele monede care sunt folosite în lume. Iată ce valori au cele mai uzuale monede din România.

Curs valutar 19 ianuarie 2021. Ce valori au principalele monede europene

În fiecare zi, Banca Națională a României actualizează rata de curs valutar. Până la acel moment, valorile care sunt luate în considerare sunt cele din sesiunea anterioară a BNR. Astfel, atât instituțiile bancare, cât și oamenii iau în considerare aceste valori atunci când doresc să folosească schimbul valutar.

UPDATE
BNR actualizat rata de curs valutar:
1EUR-4.8742
1USD-4.0186
1CHF-4.5297
1GBP-5.4736

Curs valutar 19 ianuarie 2021. Cât costă un euro

Euro este iarăși în creștere și a ajuns la valoarea de 4.8740 de lei. Creșterea care a fost înregistrată a fost de +0.0003 de lei.

Curs valutar 19 ianuarie 2021. Cât costă un dolar american

Și dolarul american are o valoare mai mare decât în sesiunea precedentă, arată BNR. Valoarea acestuia este de 4.0405 de lei. Creșterea a fost de +0.0233 de lei.

Curs valutar 19 ianuarie 2021. Cât costă un franc elvețian

Și francul elvețian a crescut și a ajuns la valoarea de 4.5329 de lei. Creșterea a fost +0.0055 de lei.

Curs valutar 19 ianuarie 2021. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină a scăzut și a ajuns să coste 5.4696 de lei, depreciindu-se în fața leului.

Curs valutar 19 ianuarie 2021. Ce rol are cursul valutar BNR

„Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice generale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatilitatea excesivă a cursului nominal  şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a monedei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri drastice ale ratei dobânzii de politică monetară”, mai spune Isărescu.

Care este rolul BNR

„O rata a inflaţiei scăzută, stabilă şi predictibilă are următoarele avantaje:

diminuează incertitudinile legate de mediul economic simplificând, astfel, problemele decizionale ale agenţilor economici. Planurile de afaceri sunt mai uşor de conceput chiar şi pe un orizont de timp mai îndelungat, fiind diminuată corespunzător ponderea proiectelor investiţionale derulate pe termen scurt. Investiţiile pe termen lung dispun de un potenţial mai ridicat de a crea noi locuri de muncă şi de a contribui treptat la creşterea productivităţii factorilor de producţie.

reduce nivelul ratelor dobânzii pe termen mediu şi lung, ceea ce contribuie la stimularea proiectelor de investiţii. În general, o bancă centrală are capacitatea de a influenţa direct doar dobânzile pe termen scurt (pentru detalii vezi Mecanismul de transmisie al politicii monetare). Dobânzile pe termen mediu şi lung sunt însă cele care au o relevanţă sporită pentru activitatea economică iar acestea depind în mare măsură şi de nivelul inflaţiei anticipate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: