Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 11 martie 2021. Scăderi ale mai multor monede

Curs valutar BNR 11 martie 2021. Scăderi ale mai multor monede

GALERIE FOTO (2) Curs BNR

Curs valutar BNR 11 martie 2021. Banca Națională a României a actualizat cursul valutar pentru principalele monede europene. Iată ce valori au acestea pentru ziua de azi.
UPDATE
1EUR-4.8854
1USD-4.0832
1CHF-4.4142
1GBP-5.7012

Curs valutar BNR 11 martie 2021. Ce valoare are un euro

Euro este iarăși în creștere, după cum arată cursul valutar al BNR. Valoarea acestuia a atins al patrulea record consecutiv de apreciere și a ajuns de fiecare dată la un nou maxim istoric. Valoarea unui euro este de 4.8863 de lei.

Curs valutar BNR 11 martie 2021. Ce valoare are un dolar american

Și dolarul american este una dintre monedele care a crescut în ziua aceasta, după cum arată BNR. Valoarea unui dolar este de 4.1084 de lei.

Curs valutar BNR 11 martie 2021. Ce valoare are un franc elvețian

Francul elvețian este și el în creștere. Valoarea la care a ajuns acesta este de 4.4146 de lei.

Curs valutar BNR 11 martie 2021. Ce valoare are o liră sterlină

Lira sterlină a ajuns să coste 5.7063 de lei, după ce a înregistrat o nouă creștere.

Dezinfectarea bancnotelor, o preocupare constantă

„Bancnotele și monedele metalice care se reîntorc periodic la BNR sunt procesate în spații special destinate operațiunilor cu numerar, dotate cu sisteme complexe de ventilație și filtrare a aerului climatizat, precum și de sterilizatoare UV. Înainte de repunerea în circulație, bancnotele și monedele metalice se ambalează în folie termocontractibilă și se depozitează în tezaurele proprii pentru o perioadă de minimum 14 zile. Toate locațiile sunt periodic igienizate cu produse de curățenie profesionale și dezinfectate cu produse biocide, iar pentru protecția personalului au fost luate măsuri adecvate contextului pandemic actual.

Cu toate acestea, pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm utilizarea mijloacelor de plată electronice (prin card, telefon, transfer bancar, plată online etc.) ori de câte ori este posibil, precum și igienizarea mâinilor după fiecare manipulare de numerar”, anunță BNR.

Rolul BNR pentru menținerea stabilității financiare

„Banca Naţională a României are un rol intrinsec în menţinerea stabilităţii financiare, date fiind responsabilităţile ce rezultă din dubla sa ipostază de autoritate monetară şi prudenţială. Atribuţii subsumate obiectivelor de stabilitate financiară sunt exercitate atât prin reglementarea şi supravegherea prudenţială a instituţiilor aflate sub autoritatea sa, cât şi prin formularea şi transmiterea eficientă a măsurilor de politică monetară şi supravegherea funcţionării în condiţii optime a sistemelor de plăţi şi decontări de importanţă sistemică. Totodată, este necesară identificarea riscurilor şi vulnerabilităţilor întregului sistem financiar, în ansamblul său şi pe componentele sale, deoarece monitorizarea stabilităţii financiare este preventivă. Apariţia şi dezvoltarea unor disfuncţionalităţi, precum evaluarea incorectă a riscurilor şi ineficienţa alocării capitalului, pot afecta stabilitatea sistemului financiar şi stabilitatea economică”, se arată pe site-ul BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: