Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 13 ianuarie 2021. În fața căror monede s-a apreciat leul

Curs valutar BNR 13 ianuarie 2021. În fața căror monede s-a apreciat leul

Curs valutar BNR 13 ianuarie 2021

Curs valutar BNR 13 ianuarie 2021. Banca Națională a României a stabilit care este cursul valutar pentru principalele monede europene. Iată ce valori au acestea, conform BNR.
UPDATE
BNR a actualizat cursul valutar:
1EUR-4.8738
1USD-4.0025
1CHF-4.5059
1GBP-5.4734

Curs valutar BNR 13 ianuarie 2021. Ce valori au principalele monede de schimb

În fiecare zi, în cursul orei 13:00, Banca Națională a României stabilește care este cursul valutar pentru principalele monede ale lumii. Cum acest lucru se întâmplă abia după ora 13:00, valorile care sunt luate în considerare sunt cele din sesiunea precedentă a BNR, în acest caz fiind cea de marți. Iată cât costă în ziua aceasta un euro, un dolar american, un franc elvețian sau o liră sterlină.

Curs valutar BNR 13 ianuarie 2021. Ce valoarea are un euro

Un euro a crescut din nou și a ajuns la valoarea de 4.8715 de lei, după cum arată datele oficiale ale BNR. După o creștere continuă de câteva zile, iată că principala monedă europeană este tot în creștere și a înregistrat o apreciere în fața leului de +0.0006 de lei.

Curs valutar BNR 13 ianuarie 2021. Ce valoarea are un dolar american

Dolarul american este și el în creștere și a ajuns la valoarea de 4.0088 de lei. A fost înregistrată o creștere de +0.0044 de lei. Și în sesiunea trecută a BNR dolarul american a crescut și a ajuns la valoarea de 4.0044 de lei.

Curs valutar BNR 13 ianuarie 2021. Ce valoarea are un franc elvețian

Și francul elvețian este una dintre monedele care s-au apreciat în această sesiune a Băncii, căci a ajuns la valoarea de 4.5038 de lei. Creșterea care a fost înregistrată a fost de +0.0074 de lei.

Curs valutar BNR 13 ianuarie 2021. Ce valoarea are un o liră sterlină

Lira sterlină a ajuns la valoarea de 5.4451, după ce s-a apreciat în fața leului românesc, care devine tot mai slab în fața tuturor monedelor europene.

BNR recomandă să plătim cu cardul în pandemie

Deși toate bancnotele sunt dezinfectate constant, cea mai sigură metodă de plată în aceste condiții pandemice este cea cu cardul bancar. Astfel, BNR ne recomandă să optăm de fiecare dată pentru aceasta, pentru a limita pe cât posibil riscul de a contracta infecția cu coronavirus. Iată declarația oficială a BNr în această privință:

„Bancnotele și monedele metalice care se reîntorc periodic la BNR sunt procesate în spații special destinate operațiunilor cu numerar, dotate cu sisteme complexe de ventilație și filtrare a aerului climatizat, precum și de sterilizatoare UV. Înainte de repunerea în circulație, bancnotele și monedele metalice se ambalează în folie termocontractibilă și se depozitează în tezaurele proprii pentru o perioadă de minimum 14 zile. Toate locațiile sunt periodic igienizate cu produse de curățenie profesionale și dezinfectate cu produse biocide, iar pentru protecția personalului au fost luate măsuri adecvate contextului pandemic actual.

Cu toate acestea, pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm utilizarea mijloacelor de plată electronice (prin card, telefon, transfer bancar, plată online etc.) ori de câte ori este posibil, precum și igienizarea mâinilor după fiecare manipulare de numerar”, a transmis Banca Națională a României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: