Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 20 noiembrie 2020. Cât costă un euro, un dolar, un franc sau o liră

Curs valutar BNR 20 noiembrie 2020. Cât costă un euro, un dolar, un franc sau o liră

curs

Curs valutar BNR 20 noiembrie 2020 pentru principalele monede europene. Iată ce valori a a transmis Banca Națională a României pentru acestea, pentru ziua de vineri.

UPDATE

BNR a actualizat cursul valutar

1EUR-4.8730
1USD-4.1103
1CHF-4.5072
1GBP-5.4535

Curs valutar BNR 20 noiembrie 2020 pentru principalele monede europene

În fiecare zi, Banca Națională a României actualizează rata de schimb valutar pentru principalele monede europene. Acest lucru se întâmplă în jurul orei 13:00, așa că până la acel moment al zilei, datele care sunt luate în considerare sunt cele din sesiunea precedentă a BNR. Iată cât costă azi un euro, un dolar american, un franc elvețian sau o liră sterlină. Toate aceste sunt în creștere, potrivit BNR.

Curs valutar BNR 20 noiembrie 2020 pentru un euro

Euro a crescut iarăși în această zi, după cum arată datele oficiale ale BNR. Astfel, valoarea la care a ajuns acesta este de 4.8729 de lei, după ce a înregistrat o creștere de +0.0004 de lei. Mai mult, analiștii sunt de părere că euro nu se va opri aici, ci va continua să crească până va doborî record după record.

Curs valutar BNR 20 noiembrie 2020 pentru un dolar american

La fel ca toate celelalte monede europene analizate, și dolarul american este în creștere. Acesta a ajuns la valoarea de 4.1193    de lei, după ce a înregistrat o creștere de +0.0160 de lei.

Curs valutar BNR 20 noiembrie 2020 pentru un franc elvețian

Francul elvețian a ajuns la valoarea de 4.5113 de lei, având o creștere de +0.0024 de lei, după cum arată BNR.

Curs valutar BNR 20 noiembrie 2020 pentru o liră sterlină

Lira sterlină costă în această zi 5.4549 de lei. Creșterea care a fost înregistrată a fost de +0.0016 de lei.

Măsuri luate de BNR în contextul pandemiei de coronavirus

„În primul rând, BNR a luat toate măsurile necesare pentru a asigura, în continuare, buna funcționare a sistemelor de plăți și de decontare în monedă națională, în vederea desfășurării, în condiții normale, a tranzacțiilor comerciale și financiare, indiferent de evoluția situației cauzate de pandemie”, a transmis BNR.

Ce face, mai exact, BNR în această perioadă:

„ BNR monitorizează și analizează permanent evoluțiile interne și internaționale, precum și impactul pandemiei de COVID-19 asupra piețelor financiare și economiei naționale, fiind pregătită să asigure stabilitatea necesară în condițiile date, precum și lichiditatea sistemului bancar, pentru buna funcționare a finanțelor publice și a economiei reale. Finanțarea curentă a cheltuielilor publice (salarii, pensii, cheltuieli sociale, investiții, etc.) este prioritară. În cazul unei cereri crescute din partea populației, BNR va asigura băncilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operațiunile, inclusiv cele de lichidități pentru bancomate. Clienții bancari au acces deplin la banii disponibili în conturile lor, indiferent că aleg să retragă sume de la ATM-uri, să opereze tranzacții bancare sau, dacă este necesar, să se deplaseze la sucursalele și agențiile băncilor”, explică Banca Națională.

Ce recomandă BNR:

„Pentru a evita, totuși, contactul fizic direct și deplasările care nu sunt urgente, BNR recomandă efectuarea operațiunilor bancare, pe cât posibil, prin intermediul mijloacelor moderne de plată disponibile, precum cardurile sau plățile online. În această perioadă, cele mai multe instituții financiare au luat mai multe decizii pentru a proteja sănătatea clienților și a angajaților, asigurând în același timp continuitatea operațională a activității”, precizează BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: