Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 22 martie 2021. Valorile monedelor de la schimbul valutar

Curs valutar BNR 22 martie 2021. Valorile monedelor de la schimbul valutar

Curs valutar

Curs valutar BNR 22 martie 2021. Banca Națională a României a stabilit valorile pentru principalele monede de schimb valutar.

Curs valutar BNR 22 martie 2021. Valorile monedele europene

UPDATE
1EUR-4.8850
1USD-4.1026
1CHF-4.4274
1GBP-5.6806

Banca Națională a României actualizează în fiecare rata de schimb valutar. Acest lucru se întâmplă în jurul orei 13:00, așa că până la acel moment, trebuie luate în considerare valorile din ziua precedentă. Toate aceste valori sunt luate în considerare inclusiv de instituţiile bancare şi de cei care au de efectuat tranzacții în valută. Iată ce valori au un euro, un dolar american, un franc elvețian sau o liră sterlină.

Curs valutar BNR 22 martie 2021. Valoarea unui euro

Euro a scăzut pentru prima dată după mult timp și a ajuns la valoarea de 4.8858 de lei, conform datelor BNR. Scăderea care a fost înregistrată a fost de -0.0018 de lei.

Curs valutar BNR 22 martie 2021. Valoarea unui dolar american

Dolarul american a crescut și a ajuns să coste 4.1067 de lei, creșterea înregistrată în această ședință a BNR fiind de +0.0136 de lei.

Curs valutar BNR 22 martie 2021. Valoarea unui franc elvețian

Și francul elvețian a fost evaluat în creștere, arată Banca Națională a României. Aceasta a ajuns să coste 4.4229 de lei. Creșterea înregistrată a fost de +0.0023 de lei.

Curs valutar BNR 22 martie 2021. Valoarea unei lire sterline

Lira sterlină a scăzut și a ajuns la o valoare de 5.7191 de lei, conform datelor BNR din ziua de vineri.  Scăderea înregistrată a fost de -0.0004 de lei.

Drepturi exclusive ale BNR

Iată ce drepturi exclusive are Banca Națională a României:

„Banca Naţională a României are dreptul exclusiv de emisiune, fiind singura instituţie autorizată să emită însemne monetare, în baza unui program de emisiune dimensionat în funcţie de nevoile reale ale circulaţiei băneşti

Banca centrală are competenţa exclusivă de autorizare şi reglementare în domeniul bancar şi este responsabilă cu supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit, în scopul asigurării funcţionării şi viabilităţii sistemului bancar.

Banca Naţională a României ţine în evidenţele sale contul curent general al Trezoreriei statului, deschis pe numele Ministerului Finanţelor Publice. Prin lege, este interzisă finanţarea directă a instituţiilor publice de către autoritatea monetară sau accesul privilegiat al acestora la resursele instituţiilor financiare.

Banca Națională a României, atribuții extrem de importante

Banca Națională are multe atribuții extrem de importante. Iată care sunt acestea:

„elaborarea şi aplicarea politicii monetare şi a politicii de curs de schimb; autorizarea, reglementarea şi supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit, promovarea şi monitorizarea bunei funcţionări a sistemelor de plăţi pentru asigurarea stabilităţii financiare; emiterea bancnotelor şi a monedelor ca mijloace legale de plată pe teritoriul României; stabilirea regimului valutar şi supravegherea respectării acestuia; administrarea rezervelor internaţionale ale României”, arată BNR.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: