Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 23 iunie 2021. Valorile principalelor monede de schimb

Curs valutar BNR 23 iunie 2021. Valorile principalelor monede de schimb

Curs valutar BNR 23 iunie 2021

Curs valutar BNR 23 iunie 2021. Banca Națională a României (BNR) transmite zilnic valorile principalelor monede internaționale. Miercuri, 23 iunie, se vor afla cotațiile pentru: euro, dolar, lira sterlină și francul elvețian.

Curs valutar BNR 23 iunie 2021. Valorile principalelor monede de schimb

Curs valutar BNR 23 iunie 2021. Zilnic, la ora 13:00, Banca Națională a României (BNR) actualizează cursul valutar pentru principalele monede internaționale. Acest lucru se va întâmpla după o nouă ședință a Băncii Naționale a României. Până atunci, se iau în calcul valorile actualizate din ziua precedentă, 22 iunie.

UPDATE. Curs valutar BNR 23 iunie 2021

Euro-4.9259 lei

Dolar american- 4.1259 lei

Franc elvețian- 4.4930 lei

Lira sterlină-5.7599 lei

Curs valutar BNR 23 iunie 2021. Cât costă un euro

Pe data de 23 iunie, leul, moneda noastră națională a avut cea mai mică valoare, spre deosebire de restul monedelor internaționale importante: euro, dolarul american, francul elvețian și lira sterlină. Euro este pe o scară de ascensiune, cu trei creșteri consecutive. Marți, variația euro-lui a fost de  +0.0003, iar prețul acesteia a ajuns la 4.9253 lei. Pe data de 20 aprilie 2021, euro a avut cea mai ridicată valoare a monedei, de 4.9279 lei.

Curs valutar BNR 23 iunie 2021. Cât costă un dolar american

Asemeni euro și dolarul se află într-o creștere a cotației, fiind a treia la număr. Marți a avut o variație de +0.0091, cu un preț de 4.1431 lei. Pe data de 31 martie, dolarul a avut cea mai mare creștere, de de 4.1969 lei.

Curs valutar BNR 23 iunie 2021. Cât costă un franc elvețian

La capitolul evoluție se înscrie și francul elvețian. Marți, moneda internațională a încheiat o serie de trei deprecieri consecutive. Variația francului elvețian a atins +0.0011, iar prețul a fost evaluat la 4.5003 lei.

Curs valutar BNR 23 iunie 2021. Cât costă o liră sterlină

Marți, variațua lirei sterline a fost actualizată la +0.0024, iar prețul a fost actualizat la valoarea de  5.7465 lei.

Rolul cursului valutar BNR  în economie. Explicația lui Mugur Isărescu

Ce rol are cursul valutar în economia românească și nu numai? Potrivit spuselor lui Mugur Isărescu, guvernator BNR, cursul valutar joacă un rol important în stabilitatea financiară, mai ales acum în plină pandemie.

„Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice generale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatilitatea excesivă a cursului nominal  şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a monedei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri drastice ale ratei dobânzii de politică monetară”, a spus Mugur Isărescu.

De asemenea, pandemia a afectat stabilitatea economică a BNR, potrivit unui raport al instituției în acest sens.

”Unele dintre efecte s-au resimțit deja la nivelul sectorului bancar, iar altele este posibil să se materializeze pe termen scurt. În primul rând, incertitudinile cu privire la perspectivele cadrului economic au condus la creșterea volatilității surselor de finanțare, în special în intervalul apropiat datei declarării stării de urgență în România, cu efecte tranzitorii asupra lichidității bancare”, arată raportul de stabilitate al BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: