Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 23 noiembrie 2020. Ce valori au monedele europene

Curs valutar BNR 23 noiembrie 2020. Ce valori au monedele europene

Curs valutar BNR 29 decembrie 2020.

Curs valutar BNR 23 noiembrie 2020. Banca Națională a României actualizează în fiecare zi rata de schimb valutar pentru principalele monede folosite în lumea întreagă. Iată ce valori au acestea în această zi.

UPDATE

BNR a actualizat cursul valutar

1EUR-4.8732
1USD-4.1013
1CHF-4.5070
1GBP-5.4820

Curs valutar BNR 23 noiembrie 2020 pentru principalele monede europene

Banca Națională a României actualizează rata de schimb valutar pentru principalele monede europene. Acest lucru se întâmplă în fiecare zi, în jurul orei 13:00. Până la acel moment, toate instituțiile bancare trebuie să ia în considerare valorile din sesiunea anterioară a BNR. La fel se întâmplă și în cazul românilor care au de efectuat tranzacții cu valută. Ei trebuie să se raporteze la valorile din ședința precedentă. Iată ce valori au fost stabilite de BNR pentru un euro, un dolar american, un franc elvețian și o liră sterlină.

Curs valutar BNR 23 noiembrie 2020 pentru un euro

Valoarea unui euro a crescut, potrivit ultimei sesiuni a BNR. Astfel, această monedă a ajuns să coste 4.8730 de lei. Creșterea care a fost înregistrată a fost de +0.0001 de lei.

Curs valutar BNR 23 noiembrie 2020 pentru un dolar american

Un dolar american este în scădere și a ajuns la valoarea de 4.1103 de lei. Scăderea care a fost înregistrată a fost de -0.0090 de lei.

Curs valutar BNR 23 noiembrie 2020 pentru un franc elvețian

Și francul elvețian este în scădere, după cum arată sesiunea anterioară a BNR. Valoarea acestuia este acum de 4.5072 de lei.

Curs valutar BNR 23 noiembrie 2020 pentru o liră sterlină

Și lira sterlină este în scădere în această zi, după cum arată BNR. Valoarea unei lire sterline a ajuns la 5.4535 de lei, fiind înregistrată o scădere de -0.0014 de lei.

BNR, măsuri în plină pandemie

Ce efecte a avut coronavirusul asupra băncilor și ratelor? Iată explicația:

„Ratele dobânzilor la creditele noi acordate de bănci populaţiei şi firmelor au avut o tendință evidentă de scădere în ultimele luni, media lor ajungând în aprilie la 6,05 la sută, de la 7,24 la sută în februarie 2020, în timp ce rata medie a dobânzii la depozitele noi la termen a rămas relativ constantă (2,09 la sută în aprilie și mai, față de 2,12 la sută în februarie). Drept consecință, ecartul dintre ratele medii ale dobânzilor la credite şi cele la depozite s-a redus pronunțat, atingând în aprilie cea mai mică valoare din ultimii 9 ani și jumătate, iar pe segmentul societăților nefinanciare ecartul a coborât în mai a.c. la un minim istoric”, anunță BNR.

Evlouția economiei depinde de evoluția pandemiei de coronavirus, transmit specialiștii.

„Evoluțiile în planul sănătății publice continuă să genereze incertitudini fără precedent și riscuri majore la adresa perspectivei activității economice și a funcționării piețelor financiare, cu impact asupra stabilității macroeconomice și a stabilității financiare. Prin urmare, BNR va monitoriza pe mai departe toate evoluțiile relevante și va actualiza evaluările, continuând totodată să acționeze în direcția furnizării lichidității necesare sistemului bancar (fără a afecta stabilitatea relativă a cursului de schimb al leului), în condițiile unei reduceri graduale și sustenabile a ratelor de dobândă; măsurile vor fi atent calibrate astfel încât să nu descurajeze economisirea internă, care reprezintă principala sursă de finanțare a economiei reale și a sectorului bugetar”, a transmis BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: