Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 17 noiembrie 2020. Ce valori au monedele europene

Curs valutar BNR 17 noiembrie 2020. Ce valori au monedele europene

Curs valutar BNR 17 februarie 2021

Curs valutar BNR 17 noiembrie 2020. Banca Națională a României actualizează în fiecare zi rata de curs valutar pentru principalele monede europene. Iată ce valori au acestea în această zi.
UPDATE
BNR a actualizat cursul valutar. Iată ce valori au fost transmise:
1EUR-4.8729
1USD-4.1042
1CHF-4.5088
1GBP-5.4361
1XAU-249.1285

Curs valutar BNR 17 noiembrie 2020 pentru principalele monede europene

În fiecare zi, rata de schimb valutar este actualizată de Banca Națională a României. Acest lucru se întâmplă în jurul orei  13:00, așa că până la acel moment, valorile care sunt luate în considerare sunt cele din sesiunea precedentă a Băncii, adică cea de luni.

Acest lucru este valabil pentru toate instituțiile care lucrează cu bani, dar și pentru românii care vor să folosească schimbul valutar. Iată cât costă un euro, un dolar american, un franc elvețian sau o liră sterlină, potrivit BNR.

Curs valutar BNR 17 noiembrie 2020 pentru un euro

Euro a crescut iarăși în această zi, după cum arată datele furnizate de Banca Națională a României pentru principalele monede europene. Valoarea acestuia este de 4.8715 de lei. Creșterea care a fost înregistrată a fost de +0.0025. Analiștii sunt de părere că euro va continua să crească și va atinge record după record.

Curs valutar BNR 17 noiembrie 2020 pentru un dolar american

Valoarea unui dolar american a scăzut în această zi, după cum arată datele BNR. Acesta a ajuns să coste 4.1132 de lei. Scăderea care a fost înregistrată a fost de -0.0052 de lei.

Curs valutar BNR 17 noiembrie 2020 pentru un franc elvețian

Francul elvețian este una dintre monedele care a crescut în această zi, după cum arată datele furnizate de Banca Națională a României. Valoarea la care a ajuns un franc elvețian este de 4.5106 de lei. A fost înregistrată o creștere de +0.0075 de lei pentru această monedă europeană.

Curs valutar BNR 17 noiembrie 2020 pentru o liră sterlină

Valoarea unei lire sterline a scăzut în sesiunea precedentă a BNR, astfel că a fost înregistrată o scădere importantă pentru ea. Valoarea acesteia este de 5.4221 de lei, potrivit sesiunii precedente. Scăderea care a fost înregistrată a fost de -0.0066 de lei.

Curs valutar BNR 17 noiembrie 2020 pentru un gram de aur

Valoarea unui gram de aur a crescut în această zi, arată BNR. Acesta valorează acum 250.1916 de lei.

Efectele pandemiei asupra sectorului bancar

Pandemia a afectat în mod puternic sectorul bancar, arată un raport al BNR.

„Unele dintre efecte s-au resimțit deja la nivelul sectorului bancar, iar altele este posibil să se materializeze pe termen scurt. În primul rând, incertitudinile cu privire la perspectivele cadrului economic au condus la creșterea volatilității surselor de finanțare, în special în intervalul apropiat datei declarării stării de urgență în România, cu efecte tranzitorii asupra lichidității bancare”, arată raportul de stabilitate al BNR.

Totodată, specialiștii se așteaptă la creșterea costului de risc.

„Se așteaptă o reducere a veniturilor operaționale (atât pe canalul veniturilor nete din dobânzi, cât și pe cel aferent veniturilor din tranzacții), dar și o creștere a costului riscului. Suplimentar, rigiditatea mai ridicată a cheltuielilor operaționale, cel puțin pe termen scurt, va influența negativ eficiența operațională și profitabilitatea instituțiilor de credit”, spune BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: