Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 24 februarie 2021. Ce monede sunt în creștere

Curs valutar BNR 24 februarie 2021. Ce monede sunt în creștere

Curs valutar BNR 24 februarie 2021

Curs valutar BNR 24 februarie 2021. Banca Națională a României a transmis ce curs valutar este stabilit pentru principalele monede europene. Iată ce valori au acestea, pentru ziua de miercuri.
UPDATE
BNR a actualizat cursul valutar:
1EUR-4.8743
1USD-4.0100
1CHF-4.4221
1GBP-5.6714

Curs valutar BNR 24 februarie 2021. Valorile monedelor de schimb

În fiecare zi, în cursul orei 13:00, Banca Națională a României actualizează valorile pentru principalele monede europene. Până la acel moment, valorile care sunt luate în considerare la nivel de piață sunt cele din sesiunea anterioară a BNR, în acest caz fiind cea de marți. Iată cât costă un euro, un dolar american, un franc elvețian și o liră sterlină.

Curs valutar BNR 24 februarie 2021. Cât costă un euro

Euro a scăzut în această sesiune a BNR, după cum arată cursul valutar al BNR. Valoarea unui euro este de 4.8745 de lei, după o creștere de -0.0001 de lei.

Curs valutar BNR 24 februarie 2021. Cât costă un dolar american

Dolarul american este în scădere, la rândul lui, în sesiunea aceasta a BNR. Valoarea pe care un dolar este de 4.0118 de lei.

Curs valutar BNR 24 februarie 2021. Cât costă un franc elvețian

Francul elvețian este în scădere, la fel ca toate celelalte monede europene prezentate mai sus. Scăderea este una de -0.0124 de lei.

Curs valutar BNR 24 februarie 2021. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină este singura monedă care a înregistrat o creștere și s-a apreciat în raport cu leul. Aceasta costă 5.6522 de lei.

Câte tipuri de curs valutare există și cum se calculează

Te-ai întrebat vreodată cum se calculează, de fapt, cursul de schimb? Iată că răspunsul la această întrebare este aici! Există un curs de referință și unul de piață, după cum sunt explicate mai jos.

Cursul de referință: la ora 13:00 a fiecărei zile de tranzacționare, BNR cumulează mediile aritmetice a cursurilor de schimb (bid/ask) ale principalelor 10 bănci din sistem. Valoarea rezultată, ca și o medie, este publicată pe site-ul BNR și în diverse sisteme (Bloomberg, Reuters etc), fiind preluat și de mass-media.

Astfel, acest curs nu are o relevanță directă pentru tranzacțiile din timpul zilei.  Este doar un curs de referință, o cotație midprice (medie a bid/ask), stabilită azi și utilizată a două zi în înregistrările contabile, din rațiuni fiscale.

Cursul de piață se formează la nivel interbancar, în funcție de raportul cerere-oferta”, arată Banca Transilvania, pentru a explica ca înseamnă cursul valutar al BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: