Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 25 iunie 2021. Ce valori au monedele principale

Curs valutar BNR 25 iunie 2021. Ce valori au monedele principale

Curs valutar 25 iunie 2021

Curs valutar BNR 25 iunie 2021. Banca Națională a României (BNR) va transmite, vineri, valorile principalelor monede internaționale: euro, dolarul american, o liră sterlină și francul elvețian. BNR este instituția abilitată să facă, zilnic, actualizarea cotațiilor.

Curs valutar BNR 25 iunie 2021. Ce valori au monedele principale

Curs valutar BNR 25 iunie 2021. Vineri, la orele 13:00, vom afla ce valori au principalele monede internaționale: euro, dolarul american, o liră sterlină și francul elvețian. BNR va transmite aceste date, după o ședință cu restul reprezentanților instituției. Până atunci, se iau în considerare cotațiile actualizate în ziua precedentă.

Curs valutar BNR 25 iunie 2021. Cât costă un euro

După două zile în care euro s-a apreciat în raport cu leul, joi a înregistrat o ușoară scădere, cu 0.0017 unități, fața de miercuri, 23 iunie. Valoarea euro-lui a atins pe 24 iunie, 4. 9242 lei, după ce miercuri a avut 4.9259 lei.

Curs valutar BNR 25 iunie 2021. Cât costă un dolar american

Dolarul american este pe o pantă descendentă. Moneda SUA valorează, potrivit ultimei actualizări din 24 iunie, 4.1233 lei față de miercuri, când avea  4.1259 lei.

Curs valutar BNR 25 iunie 2021. Cât costă un franc elvețian

Și francul elvețian a scăzut în ultimele două zile. Ultima actualizarea transmiă de BNR, arată că francul elvețian a ajuns la  4.4890 lei, cu 0.0040 de unități mai puțin decât 23 iunie, când avea  4.4930 lei.

Curs valutar BNR 25 iunie 2021. Cât costă o liră sterlină

În raport cu leu, lira sterlină a scăzut și ea. Are valoarea de 5.7569 lei, cu 0.0030 de unități mai puțin decât miercuri, 23 iunie, când a ajuns la 5.7599 lei.

Câ de important este cursul valutar BNR  în economie

Este important să știm cursul valutar, pentru a preveni deprecierea monedei naționale: leul. Potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, cursul valutar indică stabilitatea economică.

”Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice generale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatilitatea excesivă a cursului nominal  şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a monedei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri drastice ale ratei dobânzii de politică monetară”, a spus Mugur Isărescu.

Pandemia a afectat economia din România

De altfel, potrivit unui raport de stabilitate al BNR, pandemia a afectat economia românească. Criza epidemiologică a pătruns și în sectorul bancar.

”Unele dintre efecte s-au resimțit deja la nivelul sectorului bancar, iar altele este posibil să se materializeze pe termen scurt. În primul rând, incertitudinile cu privire la perspectivele cadrului economic au condus la creșterea volatilității surselor de finanțare, în special în intervalul apropiat datei declarării stării de urgență în România, cu efecte tranzitorii asupra lichidității bancare”, arată raportul de stabilitate al BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: