Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 27 aprilie 2021. Valorile principalelor monede

Curs valutar BNR 27 aprilie 2021. Valorile principalelor monede

Curs valutar BNR 27 aprilie 2021

Curs valutar BNR 27 aprilie 2021. Valorile principalelor monede, pentru ziua de marți. Iată ce valori au acestea.

Curs valutar BNR 27 aprilie 2021. Valorile monedelor principale
UPDATE
1EUR-4.9260
1USD-4.0837
1CHF-4.4646
1GBP-5.6666

Banca Națională a României actualizează în fiecare zi cursul valutar pentru principalele monede folosite la nivel mondial. Acest lucru se întâmplă la ora 13:00, iar până în acel moment, valorile care sunt luate în considerare sunt cele din sesiunea precedentă a BNR.

Curs valutar BNR 27 aprilie 2021. Cât costă azi un euro

Euro a scăzut și a ajuns la valoarea de 4.9238 de lei. Anterior, valoarea acestei monede a fost de -0.0019 de lei.

Curs valutar BNR 27 aprilie 2021. Cât costă azi un dolar american

Dolarul american a scăzut și el, în sesiunea de luni. Valoarea la care a ajuns este de 4.0694 de lei.

Curs valutar BNR 27 aprilie 2021. Cât costă azi un franc elvețian

Francul elvețian a scăzut, la fel ca toate celelalte monede europene, conform cursului valutar al BNR. Valoarea acestuia este de 4.4521 de lei.

Curs valutar BNR 27 aprilie 2021. Cât costă azi o liră sterlină

O liră sterlină este în scădere și a ajuns la valoarea de 5.6625 de lei, după ședința anterioară a BNR.

Ce impact a avut criza de coronavirus asupra economiei

„Criza cauzată de coronavirus a avut un impact amplu şi rapid asupra economiei globale, forţând mâna autorităţilor să intervină cu stimulente ample de natură monetară şi fiscală. Volumele imense de masă monetară introduse în piaţă, de ordinul miilor de miliarde, au dus la evoluţii greu de prognozat şi la mişcări care păreau să ignore contextul de piaţă. Cu toate acestea, specialiştii XTB România, unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume şi companie de investiţii listată pe Bursa de la Varşovia, au analizat cu mare atenţie şi în detaliu evoluţia principalelor valute şi perechi valutare, inclusiv dolar, euro şi leu”, arată realizatorii analize XTB România.

Incertitudini din cauza pandemiei de coronavirus

„Evoluțiile în planul sănătății publice continuă să genereze incertitudini fără precedent și riscuri majore la adresa perspectivei activității economice și a funcționării piețelor financiare, cu impact asupra stabilității macroeconomice și a stabilității financiare. Prin urmare, BNR va monitoriza pe mai departe toate evoluțiile relevante și va actualiza evaluările, continuând totodată să acționeze în direcția furnizării lichidității necesare sistemului bancar (fără a afecta stabilitatea relativă a cursului de schimb al leului), în condițiile unei reduceri graduale și sustenabile a ratelor de dobândă; măsurile vor fi atent calibrate astfel încât să nu descurajeze economisirea internă, care reprezintă principala sursă de finanțare a economiei reale și a sectorului bugetar”, a transmis BNR.

Obiectivul BNR în pandemie. Ce are de făcut

„Pentru perioada următoare, obiectivul imediat al Băncii Naţionale a României rămâne asigurarea lichidităţii necesare finanţării cheltuielilor statului şi economiei reale în condiţii de stabilitate relativă a cursului de schimb al leului şi de reducere graduală şi sustenabilă a ratelor de dobândă. Vom urmări evoluţia situaţiei sanitare şi a măsurilor întreprinse de autorităţi în scopul adoptării deciziilor adecvate”, a declarat Mugur Isărescu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: