Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 3 decembrie 2020. Valorile principalelor monede

Curs valutar BNR 3 decembrie 2020. Valorile principalelor monede

Curs valutar BNR 17 februarie 2021

Curs valutar BNR 3 decembrie 2020. Banca Națională a României a transmis care sunt valorile pentru principalele monede europene. Iată ce valori au acestea.

Curs valutar BNR 3 decembrie 2020 pentru principalele monede europene

UPDATE
BNR a actualizat cursul valutar:
1EUR-4.8736
1USD-4.0226
1CHF-4.5028
1GBP-5.3968

În fiecare zi, în jurul orei 13:00, Banca Națională a României actualizează cursul valutar pentru principalele monede europene. Cum acest lucru nu s-a întâmplat încă azi, valorile care sunt luate în considerare sunt cele din sesiunea precedentă a BNR. Iată care sunt sumele care sunt luate în considerare de bănci la tranzacțiile cu valută.

Curs valutar BNR 3 decembrie 2020 pentru un euro

Un euro a scăzut și a ajuns la valoarea de 4.8721 de lei. Scăderea care a fost înregistrată a fost de -0.0014 de lei.

Curs valutar BNR 3 decembrie 2020 pentru un dolar american

Și dolarul american este tot în scădere, după cum arată datele BNR. Acesta a ajuns să coste 4.0434 de lei. Vorbim despre o scădere de -0.0441 de lei.

Curs valutar BNR 3 decembrie 2020 pentru un franc elvețian

Francul elvețian este în scădere, după cum arată BNR. Valoarea acestuia din sesiunea precedentă  a BNR este de 4.4931 de lei, scăderea înregistrată fiind de 0.0150 de lei.

Curs valutar BNR 3 decembrie 2020 pentru o liră sterlină

Și lira sterlină este tot în scădere în ziua aceasta, valoarea ei fiind de 5.3981 de lei. Scăderea înregistrată a fost de -0.0490 de lei.

Ce măsuri a luat BNR în timpul pandemiei de COVID-19

„Intenţionăm să intervenim gradual, adaptându-ne  la mediul aflat în continuă schimbare, cu respectarea cadrului legal. Pe termen lung, singura opţiune viabilă o reprezintă revenirea la o conduită „normală“ de politică monetară, conştienţi fiind însă cu toţii că noua normalitate va fi oarecum diferită de cea din trecut“, susţine guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Care este obictivul BNR pentru perioada următoare

În schimb, Banca Națională a României are fixat un obiectiv pentru perioada următoare. Iată ce spune Mugur Isărescu:

„Pentru perioada următoare, obiectivul imediat al Băncii Naţionale a României rămâne asigurarea lichidităţii necesare finanţării cheltuielilor statului şi economiei reale în condiţii de stabilitate relativă a cursului de schimb al leului şi de reducere graduală şi sustenabilă a ratelor de dobândă. Vom urmări evoluţia situaţiei sanitare şi a măsurilor întreprinse de autorităţi în scopul adoptării deciziilor adecvate. Raportul asupra inflaţiei corespunzător trimestrului I al anului curent va fi dat publicităţii la sfârşitul acestei luni”, a declarat el.

Cursul valutar, extrem de important pentru stabilitate economică.

„Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice generale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatilitatea excesivă a cursului nominal  şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a monedei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri drastice ale ratei dobânzii de politică monetară”, mai spune Isărescu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: