Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 9 iunie 2021. Valorile pentru principalele monede de schimb

Curs valutar BNR 9 iunie 2021. Valorile pentru principalele monede de schimb

Curs valutar BNR 9 mai 2021. Banca Națională Română comunică în fiecare zi cotațiile pentru principalele monede internaționale, iată ce valori au euro, dolarul, lira sterlină și francul elvețian, în raport direct cu leul românesc.

Curs valutar BNR 9 iunie 2021. BNR va prezenta valorile principalelor monede astăzi, la ora 13:00, iar Redactia.ro le va prezenta în timp real. Până la actualizare, ne vom raporta la valorile anunțate în ziua bancară precedentă. Iată cum se prezintă cotația pentru euro și principalele valute.

Curs BNR 9 iunie 2021 pentru Euro

Potrivit celor mai recente cotații valutare din tranzacțiile interbancare date publicității de Banca Națională a României, euro a ajuns la 4.9229 lei. Moneda europeană este într-o ușoară scădere față de valoarea stabilită în urma ședinței BNR, potrivit curs valutar BNR 8 iunie.

Curs BNR 9 iunie pentru Dolar

Dolarul american a fost cotat la 4.0446 lei, înregistrând astfel o creștere de 0,0039 unități în comparație cu valoarea afișată pe 8 iunie, la ultima ședință BNR.

Curs BNR 9 iunie pentru lira sterlină

În disputa cu lira sterlină, leul a pierdut teren. Moneda din Regatul Unit a fost cotată de BNR la 5.7180 lei în şedinţa precedentă de la Banca Națională.

Curs BNR 9 iunie pentru Francul Elvețian

Marți, 8 iunie, francul elvețian a fost cotat la 4.5075 lei, înregistrând o creștere de 0,0034 unități în raport cu valoarea anunțată în ziua bancară precedentă.

Prețul pe gramul de aur

Gramul de aur are parte la rândul său de o creștere importantă. Este cotat la valoarea de 246.3062 lei, cu aproape 1 leu mai mult decât în ziua anterioară.

Ultima cotație a aurului, de vineri, era estimată la 244,4672 lei. Luni acesta a crescut cu 0.8140 unități, atingând valoarea de 245.2812 lei. BNR calculează gramul de aur în funcție de cotațiile metalului prețios pe piețele externe. Cea mai mare valoare a aurului din istorie a fost anul trecut, în august, când avea 271.0003 lei.

Mugur Isărescu, despre cursul BNR

Potrivit lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, cursul valutar ajută la stabilizarea economiei, mai ales în contextul actual pe care îl traversăm, și anume criza ca urmare a pandemiei Coronavirus.

”Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice generale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatilitatea excesivă a cursului nominal  şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a monedei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri drastice ale ratei dobânzii de politică monetară”, a explicat Mugur Isărescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: