Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur cu o magnitudine de 6.1 grade pe scara Richter. Unde s-a simțit?

Cutremur cu o magnitudine de 6.1 grade pe scara Richter. Unde s-a simțit?

cutremur însemnat în Turcia

Pământul s-a zguduit din nou! Ieri, la ora 23:55:18 (ora locală a României) a avut loc un cutremur cu o magnitudine de 6.1 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs în regiunea Insulele Cayman, la o adâncime de doar 10 kilometri.

Cutremur cu o magnitudine de 6.1 grade pe Scara Richter

În ziua de 28 ianuarie 2020, la ora 23:55:18 (ora locală a României), pământul s-a zguduit cu putere în regiunea Insulele Cayman. Seismul a înregistrat o magnitudine de 6.1 grade pe scara Richter și este al doilea în decurs de 48 de ore.

Citește și ANM a emis un cod galben de lapoviță în șase județe

Amintim că marți, 28 ianuarie, a avut loc și un cutremur cu o magnitudine de 7,7 în aceeași regiune. Seismul avusese loc la doar 10 km adâncime și se petrecut se la ora locală 14:10 (21:10 ora României). În urma acestui seism, se declarase stare de alertă. Autoritățile jamaicane anunțase că se așteaptă un val de tsunami, prevăzut, pe alocuri, între 0,3 și un metru.

A fost cutremur și-n Grecia

După această activitate seismică înregistrată în Insulele Cayman, s-a produs un cutremur și-n Grecia. Seismul a avut loc azi, 29 ianuarie, la ora 07:10:21 (ora locală a României) și s-a produs pe Insula Dodecanese, Grecia. Cutremurul a avut o magnitudine de și s-a produs la o adâncime de 10 km.

Seismul a fost simțit, dar nu a provocat pagube, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: