Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur de 5.5 grade în Balcani! Zona exactă în care a fost înregistrat seismul

Cutremur de 5.5 grade în Balcani! Zona exactă în care a fost înregistrat seismul

Cutremur de 5.5 grade în Balcani! Zona exactă în care a fost înregistrat seismul

Un cutremur de proporții a avut loc astăzi, după ce Turcia a fost distrusă. Mai exact, seismul a avut loc într-un stat unde locuiesc mulți români și a înregistrat o magnitudine de 5,5 grade pe scara Richter. Potrivit datelor furnizate de Centrul seismologic european-mediteranean, cutremurul a fost resimțit în zone importante ale țării, chiar și în cele mai mari orașe.

Cutremur major în Croația

Un alt cutremur major a avut loc în Balcani, după ce România a fost cutremurată de mai multe ori zilele acestea. Aflăm acum că un seism de 5,5 grade a lovit Croația, după mult timp în care statul nu a mai avut parte de un eveniment de asemenea amploare.

Epicentrul a fost înregistrat la o adâncime de 10 kilometri, la ora locală 10:47, la 36 de kilometri sud-est de Rijeka, al treilea oraș ca mărime din țară. Din primele informații, seismul a fost resimțit și în Bosnia și Herțegovina, țările vecine ale croaților.

Inițial, specialiștii au transmis că magnitudinea a fost de 5,5 pe scara Richter, dar ulterior a fost redusă la 5,2 și investigațiile continuă. Potrivit Serviciului Seismologic Croat, cutremurul a avut o magnitudine de 4,8 grade pe scara Richter, dar nu se știe nimic despre daunele provocate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: